Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης.
Την παραπάνω απόφαση της περιφερειακής αρχής ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Γιάννης Κρητικός στο Προεδρείο της Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα στον Πρόεδρο, Αντώνη Κουφού και τον Γενικό Γραμματέα, Δημήτρη Κλαδογένη, σε συνάντηση που είχε μαζί τους στα γραφεία της Περιφέρειας.
Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού στην εκπαίδευση που επιχειρείται από το Υπουργείο Παιδείας, δημιουργείται η ανάγκη επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες πάνω στις νέες μεθόδους και εργαλεία, όπως διαδραστικούς πίνακες, ψηφιακό φροντιστήριο, πλατφόρμα για bullying κ.α. Ο κ. Κρητικός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών Δωδεκανήσου ότι η Περιφέρεια τόσο δια της Διεύθυνσης Παιδείας όσο και μέσω του περιφερειακού ΚΕΚ Γεννηματάς θα στηρίξει την ομαλή μετάβαση των εκπαιδευτικών στις αλλαγές που έχουν θεσπιστεί από το Υπουργείο, εγκαινιάζοντας νέο κύκλο σεμιναρίων στο περιφερειακό ΚΕΚ Γεννηματά. Εντωμεταξύ, επιπλέον της επιμόρφωσης στα νέα ψηφιακά μέσα, στο ΚΕΚ Γεννηματάς προγραμματίζονται σεμινάρια προς τους εκπαιδευτικούς πάνω και σε διάφορα άλλα παιδαγωγικά ζητήματα, όπως αυτό της σχολικής βίας ή ειδικών μαθησιακών δυσκολιών.
Κατά τη συνάντησή τους ακόμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας ενημέρωσε τους εκπροσώπους του συνδικαλιστικού οργάνου για το ειδικό πρόγραμμα συντήρησης σχολικών μονάδων που πρώτη η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δημιούργησε και χρηματοδοτεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση των Δήμων καθώς και για το ειδικό πρόγραμμα αγοράς εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Παράλληλα, τους ενημέρωσε για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και τους άξονες που χρηματοδοτούν την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων.
Τέλος, διαπιστώθηκε για ακόμα μια φορά το υψηλό επίπεδο της συνεργασίας της Περιφέρειας με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους εκπροσώπους της και επιβεβαιώθηκε η διαρκής στήριξή της στα καίρια ζητήματα της πλήρους κάλυψης των οργανικών κενών στα σχολεία των νησιών αλλά και της οικονομικής στήριξης των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές.

Ο 17χρονος αθλητής του ΠΑΣ Ανταγόρα Παναγιώτης Σπύρου αναχωρεί την Κυριακή με την εθνική ομάδα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων που θα πραγματοποιηθεί στο Δυρράχιο της Αλβανίας
Η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου χαιρετίζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αστυπάλαιας για τη χορήγηση επιδόματος ενοικίου και σίτισης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο νησί.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παρηγορικής Φροντίδας, η Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου με το Ιατρείο Πόνου του Νοσοκομείου Κω συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση την Κυριακή 1η Νοεμβρίου
Με έμπνευση από την παράδοση των αμπελόφυλλων, τον μύθο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τη σύγχρονη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, η γαστρονομία των νησιών συναντά τη δημιουργικότητα και τη βιωσιμότητα
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας