Αποτροπιασμός Νικητιάδη στη Βουλή για τα όσα ακούγονται για το μουσείο στη Νίσυρο

Πολιτικη Τρίτη, 23η Απριλίου 2024
662997b269092615668646a851bc20c0.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γ. ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ


Αποτροπιασμός Νικητιάδη στη Βουλή για τα όσα ακούγονται για το μουσείο στη Νίσυρο

Τον αποτροπιασμό του στη Βουλή εξέφρασε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Νικητιάδης και τ.Υφυπουργός Τουρισμού Πολιτισμού, για τα όσα ακούγονται να λαμβάνουν χώρα στη Νίσυρο και έχουν ως παράλληλο αποτέλεσμα τον κίνδυνο να μείνει το αρχαιολογικό μουσείο του νησιού χωρίς αρχαιοφύλακα. Παραλλήλως ο Δωδεκανήσιος βουλευτής ζήτησε την άμεση παρέμβαση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για να μην μείνει το αρχαιολογικό μουσείο της Νισύρου χωρίς αρχαιοφύλακα. Η τοποθέτηση του κ. Νικητιάδη έγινε κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή Δωδεκανήσου προς την Υπουργό Πολιτισμού με θέμα την κρατική ταλαιπωρία των οικοπεδούχων στο Χαράκι της Ρόδου.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του στη Βουλή ο κ. Νικητιάδης αναφερόμενος στο ζήτημα του αρχαιολογικού μουσείου της Νισύρου σημείωσε : «θέλω, κυρία Υπουργέ, επειδή κατάγομαι από τη Νίσυρο, να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για ό,τι ακούμε πως συμβαίνει στο νησί. Θεωρώ ότι με όσα έχουν ακουστεί -βεβαίως μηδενί δίκην δικάσεις, αλλά η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης- εκτιμώ ότι αυτός ο άνθρωπος δεν πρόκειται να επανέλθει ποτέ στη Ρόδο, ακόμη κι αν εξελιχθούν τα πράγματα, όπως θα τα ήθελε ο ίδιος. Άρα, επαναφέροντας εκείνο που σας είχα πει και στην τοποθέτησή μου, κατά τη συζήτηση του τελευταίου νομοσχεδίου, φροντίστε να καλύψουμε το κενό με έναν αρχαιοφύλακα, ώστε να μη μείνει κλειστό το Μουσείο της Νισύρου».

Από την πλευρά της η Υπουργός Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη απαντώντας στον κ. Νικητιάδη τόνισε «για το θέμα της Νισύρου, νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε πως δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κανένας Έλληνας πολίτης που να μην καταδικάζει αυτές τις ασελγείς και αποτρόπαιες πράξεις, εφόσον τα πράγματα είναι έτσι όπως καταγγέλλονται. Αυτός ήταν και ο λόγος, άλλωστε, που όταν ήρθε η πρώτη καταγγελία στο Υπουργείο στις 18 Απριλίου του 2024, προχθές δηλαδή, ο συγκεκριμένος αρχαιοφύλακας ετέθη σε αναστολή καθηκόντων και εγώ διέταξα ΕΔΕ από την αρμόδια γενική διευθύντρια, προκειμένου να δει κανείς τι μπορεί να καταλάβει περισσότερο.

Η καταγγελία της 18ης Απριλίου ήταν η πρώτη καταγγελία που ήρθε στο Υπουργείο Πολιτισμού, διότι ακούω διάφορα, όπως ότι υπήρχαν καταγγελίες και ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη κ.λπ. Αυτοί οι οποίοι τα λένε θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από εμένα και αυτό είναι κάτι που ξεκαθαρίζω.

Επίσης, θα ήθελα να πω ότι και εμένα με ενδιαφέρει η Νίσυρος να μη βρεθεί το καλοκαίρι χωρίς φύλακα. Γι’ αυτό έχουν δοθεί οι απαραίτητες εντολές και διευκολύνσεις στον αρμόδιο έφορο αρχαιοτήτων, ώστε να βρεθεί ο φύλακας ή οι φύλακες οι οποίοι θα μπορέσουν να λειτουργήσουν το Μουσείο της Νισύρου, γιατί δεν πρέπει να μείνει κλειστό, εξαιτίας της συμπεριφοράς αυτού του ανθρώπου που σε κάθε περίπτωση είναι καταδικαστέα».

https://youtu.be/ux1tV_6Dt1I

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-10-153103.png
Στην αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων (Κ20) ο Παναγιώτης Σπυρου του Π.Α.Σ. ΑΝΤΑΓΟΡΑ.

Ο 17χρονος αθλητής του ΠΑΣ Ανταγόρα Παναγιώτης Σπύρου αναχωρεί την Κυριακή με την εθνική ομάδα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων που θα πραγματοποιηθεί στο Δυρράχιο της Αλβανίας

belme.jpg
Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Χορήγηση επιδόματος ενοικίου και σίτισης στους αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικούς από τον Δήμο Αστυπάλαιας

Η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου χαιρετίζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αστυπάλαιας για τη χορήγηση επιδόματος ενοικίου και σίτισης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο νησί.

1000kh563-parhgoriki.jpg
΄Ελλη Καρανίκα: Παγκόσμια Ημέρα Παρηγορικής Φροντίδας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παρηγορικής Φροντίδας, η Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου με το Ιατρείο Πόνου του Νοσοκομείου Κω συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση την Κυριακή 1η Νοεμβρίου

stighmiotipo-othonis-2026-10-10-151725.png
Ο 23χρονος Μάριος Σπυρίδης εκπροσωπεί την Περιφέρεια με τα «Γιαπράκια» και την καινοτόμο εκδοχή τους, «THRIA³»

Με έμπνευση από την παράδοση των αμπελόφυλλων, τον μύθο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τη σύγχρονη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, η γαστρονομία των νησιών συναντά τη δημιουργικότητα και τη βιωσιμότητα

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
20 °C
Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 6:05ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας