ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Φήμες λένε πως αν δεν ποστάρει πολιτικός φωτογραφίες στο Facebook, η φωτιά αναζωπυρώνεται. Πάλι καλά που το ξέρουν στην Κω. Μην αγχώνεστε στο Ψαλίδι...

Μάγεψε και συγκίνησε το κοινό στην χθεσινή πρώτη παράσταση η υπέροχη Ελένη Ουζουνίδου - Σήμερα και αύριο η μοναδική «Τουρκομερίτισσα» στο ''Σφαγείο''

Ψυχαγωγια Σάββατο, 2η Μαρτίου 2024
ed23fc9053394fbd80b5d3751a88d93c.jpg
Μάγεψε και συγκίνησε το κοινό στην χθεσινή πρώτη παράσταση η υπέροχη Ελένη Ουζουνίδου.
Μην χάσετε σήμερα και αύριο την μοναδική
«Τουρκομερίτισσα»
(βασισμένη στη ζωή της Μαρίκας Νίνου)
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: MORE.COM & ΤΟ ΧΑΣΑΠΑΚΙ
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 6978556206
Kείμενο – Σκηνοθεσία:
Δημήτρης Καρατζιάς
Θέατρο - Πολυχώρος Σφαγείο
Σάββατο 2 Μαρτίου στις 21.00
Κυριακή 3 Μαρτίου στις 20.00
Λίγα Λόγια για το έργο
Η Μαρίκα Νίνου και ο Τζίμης Μάρκου συναντιούνται ξανά στην θρυλική ταβέρνα «Τζίμης ο Χονδρός» και μαζί ξεδιπλώνουν την μυθιστορηματική ζωή της Τουρκομερίτισσας που έγραψε ιστορία στο ελληνικό τραγούδι. Η σκηνή μετατρέπεται σε ταβέρνα και οι θεατές σε θαμώνες και μάρτυρες των σημαντικότερων γεγονότων και των άγνωστων πτυχών της τραγικής ζωής της τραγουδίστριας.
Όλα αυτά με φόντο μια Ελλάδα που προσπαθεί να γιατρέψει τις πληγές της από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και την Μικρασιατική καταστροφή. Πριν την διαλύσει ο δεύτερος παγκόσμιος, με την κατοχή, το λοιμό, τον εθνικό διχασμό, τον εμφύλιο. Μια Ελλάδα όμως που ποτέ δεν σταματά να διασκεδάζει. Και να τραγουδάει. Γιατί η ζωή της Νίνου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πορεία του λαϊκού τραγουδιού, με την νυχτερινή ζωή της Αθήνας, το ρεμπέτικο και τα τραγούδια με τα οποία διασκεδάζουμε μέχρι και σήμερα.
Η Μαρίκα Νίνου, έζησε μια σύντομη αλλά ταραχώδη ζωή. Ερωτεύτηκε πολύ, αγάπησε πολύ, πόνεσε πολύ. Ήταν μια γυναίκα ξεχωριστή, που η ζωή την σμίλεψε. Ένα μοναδικό κράμα εκρηκτικής προσωπικότητας και τρομερής ευαισθησίας. Κι άφησε πίσω της μια κληρονομιά που αξίζει να αναγνωριστεί και να την μάθουν οι νεότερες γενιές.
Μια γλυκόπικρη παράσταση που αποτελεί φόρο τιμής στους πρόσφυγες της Μικρασιατικής καταστροφής και ειδικότερα στην Αρμένισσα τραγουδίστρια Ευαγγελία Αταμιάν, που ξεριζώθηκε από την πατρίδα της στην Μικρά Ασία, μεγάλωσε στην προσφυγούπολη της Κοκκινιάς, ξαναβαφτίστηκε Μαρίκα Νίνου και δοξάστηκε όσο καμία άλλη στην εποχή της.
Ο Δημήτρης Καρατζιάς και η Ελένη Ουζουνίδου συναντιούνται και πάλι, μετά την «Ψιλικατζού», που παρουσιάστηκε για 2 σεζόν στον Πολυχώρο VAULT και αυτή τη φορά με μια αληθινή ιστορία. Για την ερμηνεία της, στην Ψιλικατζού, η Ελένη Ουζουνίδου ήταν υποψήφια για το Βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στα Θεατρικά βραβεία Κοινού 2019 του Αθηνοράματος και πήρε το 3ο βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στα Βραβεία Κοινού All4fun και το βραβείο «Άννα Καλουτά» στα Κορφιάτικα θεατρικά βραβεία 2018-2019 από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης.
Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας /Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζιάς
Πρωτότυπη μουσική: Μάνος Αντωνιάδης
Σκηνικό / Κοστούμια: Κική Μαυρίδου
Σχεδιασμός φωτισμών / Φωτογραφίες παράστασης: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Τrailer παράστασης: ORKI Productions
Αφίσα παράστασης: Γιάννης Κεντρωτάς
Πρόγραμμα παράστασης / κείμενο: Εκδόσεις Αιγόκερως
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δήμητρα Κολλά
Διεύθυνση Παραγωγής: Δήμητρα Γεωργοπούλου
Επικοινωνία / Προώθηση παράστασης: Νταίζη Λεμπέση
Παραγωγή: VAULT Theatre Plus
ΔIANOMH
Στο ρόλο της Μαρίκας Νίνου η Ελένη Ουζουνίδου
και στο ρόλο του Τζίμη Μάρκου ο Δημήτρης Καρατζιάς
*ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ
Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος 17 Ευρώ – Μειωμένο 15 Ευρώ (Ανέργων – φοιτητών )
Προπώληση: more.com by viva
Στάλθηκε από Outlook για Android
1000006064.jpg
1000006063.jpg
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
dji_fly_20250606_171556_90_1749309573187_video.jpg
Έσβησε η φωτιά στο Ψαλίδι - Δείτε νέες φωτογραφίες

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω θα παραμείνουν στο σημείο για τυχόν αναζωπύρωση. Η φωτιά ξέσπασε στο Ψαλίδι γύρω στις 17:00 το απόγευμα σήμερα Σάββατο 7 Ιουνίου.

sifakis3.jpg
ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗ : ‘Δήμος Κω - Πορεία προς τον πάτο’’

Δύναμη Αλλαγής: ''Ο Δήμος Κω του κ. Νικηταρά είναι ένας από τους χειρότερους δήμους όλης της χώρας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των πολιτών''.

Ένα τριήμερο γεμάτο χαμόγελα και αγωνιστική δράση
Ένα τριήμερο γεμάτο χαμόγελα και αγωνιστική δράση

Η ανακοίνωση του Αθλητικού Ομίλου Ακαδημία Κω

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
22 °C
Κυριακή, 8 Ιουνίου 12:38ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency