ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Ετοίμασαν επιχείρηση απομάκρυνσης για τους Ρομά αλλά όπως πάντα δεν ήταν έτοιμοι, για το μετά... Λες και θα εξαφανίζονταν!

Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου: Διεκδίκηση της άμεσης Κατάργησης του ιταλικού Κτηματολογικού Κανονισμού για τον Αιγιαλό και την Παραλία της Δωδεκανήσου

Πολιτικη Δευτέρα, 19η Φεβρουαρίου 2024
ef86e20776f9b62696f09843fed6288e.jpg

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διεκδίκηση της άμεσης Κατάργησης του ιταλικού Κτηματολογικού Κανονισμού για τον Αιγιαλό και την Παραλία της Δωδεκανήσου

Η Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου έχει αποδείξει ότι στέκεται ανέκαθεν θεσμικά υπέρ της νησιωτικότητας και αρωγός για τα μεγάλα και ιστορικά ζητήματα που ταλανίζουν για χρόνια τα νησιά μας.

Η Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου βρίσκεται σε ανοιχτή συνεργασία με την κεντρική Πολιτεία, τους βουλευτές Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το σύνολο των φορέων των Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ Βαθμού και επιδιώκει συντεταγμένες λύσεις σε κρίσιμες προκλήσεις με βάση το συμφέρον των νησιών και των κατοίκων τους.

Με βάση τα παραπάνω, χαιρετίζει τις μέχρι σήμερα ενέργειες της Ελληνικής Κυβέρνησης και εν προκειμένω του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, υπό την ηγεσία του κ. Κ. Χατζηδάκη, για τη διαφαινόμενη άμεση ανταπόκρισή της ως προς την αποκατάσταση του νομοθετικού καθεστώτος του Αιγιαλού και της Παραλίας στην περιοχή της Δωδεκανήσου με την αποσύνδεσή του από τον απαρχαιωμένο και πλέον υπό κατάργηση (κατά το Ν. 4934) ιταλικό Κτηματολογικό Κανονισμό.

Έπειτα και των άκρως εμπεριστατωμένων νομικών παρεμβάσεων και εισηγήσεων προς το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών των Γνωμοδοτούντων υπέρ της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου καταξιωμένων και εγνωσμένου κύρους συνταγματολόγων, του Καθηγητή Ευάγγελου Βενιζέλου και του Δ.Ν. Μιχαήλ Παπαγεωργίου, στο επικείμενο νομοσχέδιο «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις» προστίθενται σχετικές κρίσιμες και ιστορικές διατάξεις (κατ’ άρθρο 23 παρ. 9 και 24 τρέχοντος νομοσχεδίου) μετά και το τέλος της δημόσιας διαβούλευσης.

Έτσι στο πλαίσιο της ουσιαστικής προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και της ίσης μεταχείρισης των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων εντός της σύγχρονης πλέον κτηματολογικής οργάνωσης του Ελληνικού Κράτους εξασφαλίζεται η πλήρης εξομοίωση του νομοθετικού καθεστώτος του Αιγιαλού και της Παραλίας στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας συμπεριλαμβανομένης και της Δωδεκανήσου 77 χρόνια από την ενσωμάτωσή της…

Με το παρόν νομοσχέδιο επομένως προωθείται η ευθεία και ρητή κατάργηση του άρθρου 26 του Ν. 2971/2001 και η περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου στις μη εθνικώς κοινόχρηστες περιοχές υπεισέρχεται στην ιδιωτική περιουσία του αυτού, προς διαφύλαξη αλλά και αξιοποίησή της, χωρίς πλέον να ισχύει ο φασιστικός ιταλικός Κανονισμός 132/1929.

Ενενήντα πέντε (95) χρόνια μετά από την επιβολή της ιταλικού Κτηματολογικού Κανονισμού που θεωρούσε επίσημα, κατά την εισηγητική του έκθεση, τους Έλληνες κατοίκους των νησιών «οκνηρούς και νωθρούς», με αποκλειστικό σκοπό να επεκτείνει η Ιταλική Διοίκηση την κτήση της στα νησιά, διασφαλίζεται το Κράτος Δικαίου και η Ίση Μεταχείριση υπέρ τόσο του Δημοσίου Συμφέροντος όσο και των Δικαιωμάτων των κατοίκων των νησιών μας με αποκλειστικό γνώμονα τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Ευνομία.

Αναμένουμε την άμεση ψήφιση του ως άνω νομοσχεδίου και διεκδικούμε περαιτέρω ρυθμιστικές εγγυήσεις.

Για την Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου

Ο Πρόεδρος

Αντώνης Β. Καμπουράκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2025-06-18-204448.png
Δήμος Κω: 17 χιλιόμετρα ασφαλτοστρώσεις ολοκληρώθηκαν μετά από δεκαετίες στο Λινοπότη - Θα διορθωθούν οι αστοχίες στις διαγραμμίσεις

Από λάθος εκτίμηση στη ρύθμιση των παραμέτρων που απαιτούνται για την ορθή χάραξη, εκ μέρους του χειριστή της εργολήπτριας εταιρείας, παρουσιάστηκαν παρεκκλίσεις σε σημεία του οδοστρώματος, σε ότι αφορά τη διατήρηση σταθερού άξονα και πλάγιων γραμμών οριοθέτησης του πλάτους της οδού.

50067e4e-laboratory-2815641_1280.jpg
Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας: «Στήριξη προς τους Εργαστηριακούς Ιατρούς της Κω»

''Η επιλογή της στοχοποίησης των ιατρών της Κω από τον Υπουργό Υγείας, με χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν με τη θεσμική του ιδιότητα, προκαλεί θλίψη και προβληματισμό''.

dethak.jpg
Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης αύριο Πέμπτη στην Αντιμάχεια

Λόγω προγραμματισμένων απαραίτητων εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
23 °C
Πέμπτη, 19 Ιουνίου 12:47ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency