ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Ετοίμασαν επιχείρηση απομάκρυνσης για τους Ρομά αλλά όπως πάντα δεν ήταν έτοιμοι, για το μετά... Λες και θα εξαφανίζονταν!

Γ. Νικητιάδης : «κ. Σκρέκα δώστε τα πορίσματα της ΔΙ.Μ.Ε.Α. στη δημοσιότητα δεν είναι προσωπική σας περιουσία»

Πολιτικη Πέμπτη, 11η Ιανουαρίου 2024
3036e487d029426415104557596dca40.jpg

Γ.Νικητιάδης : «κ. Σκρέκα δώστε τα πορίσματα της ΔΙ.Μ.Ε.Α. στη δημοσιότητα δεν είναι προσωπική σας περιουσία»

Να σταματήσει η κυβερνητική συγκάλυψη για τις τέσσερις πολυεθνικές που κερδοσκοπούσαν σε βάρος των καταναλωτών και στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα ζητάει ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Νικητιάδης από τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, με επίκαιρη ερώτηση του. Ο κ. Νικητιάδης επανέρχεται στο θέμα των προστίμων για αισχροκέρδεια και ζητάει την κατάθεση των σχετικών πορισμάτων καθώς ο υπ. Ανάπτυξης ουδέποτε απάντησε σε σχετική ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που είχε κατατεθεί στις 24 Νοεμβρίου 2023. Η στάση του κ. Σκρέκα απαξιώνει τους πολίτες και τον κανονισμό της Βουλής. Παραλλήλως εύλογα ερωτήματα δημιουργεί η εμμονή του να αποφεύγει στις εμφανίσεις του στα Μ.Μ.Ε την αναφορά στα εν λόγω προϊόντα για λόγους άγνωστους. Η επίκαιρη ερώτηση κατατέθηκε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου.

Συμφώνως με το κείμενο της ερώτησης στις 24 Νοεμβρίου 2023 μαζί με τρεις βουλευτές από την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, και ως αρμόδιος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του Κόμματος για την Ανάπτυξη ο κ. Νικητιάδης κατέθεσε σχετική ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων με θέμα «πρόστιμα για την αισχροκέρδεια, κατάθεση πορισμάτων και μέτρων μείωσης τιμών». Με την ερώτηση – ΑΚΕ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούσαν τα ονόματα των προϊόντων των εταιριών που επιβλήθηκε πρόστιμο και συγκεκριμένα των Unilever, Procter & Gamble, Johnson & Johnson Ελλάς και Colgate Palmolive. Επίσης οι βουλευτές ζητούσαν να υπάρξει ενημέρωση για πόσο διάστημα, με πόσο ποσοστό κέρδους και πόσο εκτιμάται η κερδοφορία των συγκεκριμένων εταιρειών από αυτήν τους την πρακτική καθώς και την κατάθεση των πορισμάτων των σχετικών ελέγχων.

Με αφορμή την κατάθεση της επίκαιρης ερώτησης ο κ. Γιώργος Νικητιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

«Τα πορίσματα της ΔΙ.Μ.Ε.Α για τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στις πολυεθνικές εταιρείες αποτελούν δημόσια περιουσία, δεν αποτελούν προσωπική περιουσία του κ. Σκρέκα για να τα αποκρύπτει. Τον καλούμε για άλλη μια φορά να σταματήσει να απαξιώνει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και να δώσει τα πορίσματα στη δημοσιότητα. Ο καταναλωτής έχει δικαίωμα να γνωρίζει ποια είναι τα προϊόντα με τα οποία αισχροκερδούσαν σε βάρος του οι πολυεθνικές».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
limenikonew.png
Θάνατος 82χρονου Πολωνού λουόμενου στην Κω

Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από τη θαλάσσια περιοχή του Μαστιχαρίου.

astynomia-1-(1).jpg
ΚΩΣ: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε παράνομους μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα

Συνελήφθησαν στην Κω τρία μέλη του κυκλώματος. Κατασχέθηκαν 12.760 ευρώ, 820 πακέτα λαθραία τσιγάρα, πλωτό σκάφος κ.α.

29152323.jpg
Ολοκληρώθηκε η συμφωνία του Ομίλου Κυπριώτη με την HIG

Ένα ιστορικό κεφάλαιο για την τουριστική ανάπτυξη της Κω αλλάζει σελίδα.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
28 °C
Πέμπτη, 19 Ιουνίου 6:46ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency