Πρόσκληση στη Σύνδεση του ΔΣ Ζηπαρίου Κω με τον Δεiθνή Διαστημικό Σταθμό - Παγκόσμιο πρόγραμμα ARISS

Κοινωνια Τετάρτη, 13η Δεκεμβρίου 2023
fcdcef10ab2d901ed6804adfb6c5c2ea.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δημοτικό Σχολείο Ζηπαρίου Κω, ενόψει του προγράμματος ARISS* λειτουργεί Όμιλο Αστρονομίας με 23 μαθητές/τριες των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων (12 αγόρια και 11 κορίτσια) που αποτελούν το Τάγμα της Επιστημονικής Έρευνας.

Τέσσερις εθελόντριες εκπαιδευτικοί του σχολείου, δύο φορές την εβδομάδα, πραγματοποιούν μαζί με τα παιδιά μαθήματα Αστρονομίας, με κατασκευές, με AR (επαυξημένη πραγματικότητα), με εκπαιδευτική ρομποτική, με προπόνηση αστροναύτη και άλλα.

Τον Δεκέμβριο θα οργανωθεί αστροπαρατήρηση για την ομάδα με τη βοήθεια ερασιτέχνη εθελοντή του νησιού.

Παράλληλα οργανώνονται συναντήσεις με μέντορες, επαγγελματίες σχετικών κλάδων, όπως Αστροφυσικό, Μηχανικό πλοήγησης δορυφόρου της ESA, υποψήφιο Αστροναύτη της ESA, Δικηγόρο του διαστήματος και άλλους που απαντούν στα ερωτήματα των παιδιών.

Κάποιες από τις παραπάνω δράσεις τις παρακολουθούν και τα επιλαχόντα μέλη της ομάδας, καθώς οι αρχικές εγγραφές ήταν παραπάνω από όσες μπορεί να υποστηρίξει ο όμιλος, φτάνει τα 38 παιδιά.

Στόχος μας είναι να ανακαλύψουμε μαζί τον μυστήριο κόσμο του Σύμπαντος και να προετοιμαστούμε για την επικοινωνία μας με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τον Δεκέμβριο του 2023!

Σελίδα του Ομίλου Αστρονομίας:

https://dimzipar.weebly.com/astronomy_dimzipar.html

*Σελίδα του προγράμματος ARISS:

https://dimzipar.weebly.com/ariss-2023.html

Η Διευθύντρια

Ξανθοπούλου Ευφροσύνη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η μεγάλη στιγμή πλησιάζει. Το Δημοτικό Σχολείο Ζηπαρίου στην Κω θα συνδεθεί μέσω Ασυρμάτου, τύπου VHF, με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) καθώς αυτός θα περνάει πάνω από τον αστρονομικό ορίζοντα του νησιού!

Μαθήτριες και μαθητές του σχολείου μας θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ζωντανά από μία ερώτηση σε έναν/μία αστροναύτη του Σταθμού!

Η σύνδεση θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στις 14 Δεκεμβρίου στις 15:17. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει λίγο πριν στις 14:40.

Πρόκειται για το Παγκόσμιο Πρόγραμμα ARISS (Amateur Radio International Space Station) το οποίο γίνεται για πρώτη φορά στα Δωδεκάνησα! Τελευταία φορά που ελληνικό σχολείο έλαβε μέρος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν το 2017.

Το Πρόγραμμα επιτρέπει στους μαθητές σε όλον τον κόσμο να βιώσουν τον ενθουσιασμό της απευθείας συνομιλίας με τα μέλη του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, δίνοντας τους το έναυσμα να ενδιαφερθούν για την Eπιστήμη, την Tεχνολογία, τη Mηχανική και τα Mαθηματικά (STEM).

Η επίτευξη της σύνδεσης αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα. Τα Παιδιά, οι Εκπαιδευτικοί, η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δωδεκανήσου, ο Δήμος Κω, οι Σχολικές Επιτροπές, το Σωματείο Γονέων και Κηδεμόνων και η Μαρίνα της Κω όλοι μαζί συμβάλλουν για την πραγματοποίηση του σημαντικού αυτού γεγονότος!

Το σχολείο έχει Όμιλο Αστρονομίας με 23 μαθητές/τριες των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων που αποτελούν το Τάγμα της Επιστημονικής Γνώσης. Πραγματοποιούνται ήδη μαθήματα αστρονομίας, με βίντεο, κατασκευές, AR, ρομποτική, προπόνηση αστροναύτη, αστροπαρατήρηση και παράλληλα οργανώνονται συναντήσεις με μέντορες όπως αστροφυσικό, μηχανικό πλοήγησης δορυφόρου της ESA, υποψήφιο αστροναύτη της ESA, δικηγόρο του διαστήματος και άλλους επαγγελματίες που απαντούν στα ερωτήματα των παιδιών.

Επιπρόσθετα, θα γίνουν δράσεις από τα υπόλοιπα 20 τμήματα του σχολείου. Το κάθε τμήμα θα ετοιμάσει κάτι για τη Διαστημική Εβδομάδα που θα διοργανωθεί από το Σχολείο την εβδομάδα της Σύνδεσης!

Η διαδικασία της Σύνδεσης με τον ISS και τον/την αστροναύτη, θα μεταδοθεί σε κανάλι το YouTube και από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο (Facebook και Instagram). Όλοι οι απαραίτητοι σύνδεσμοι για τα νέα του προγράμματος βρίσκονται στον παρακάτω σύνδεσμο : https://linktr.ee/zipariss2023

Η Διευθύντρια

Ξανθοπούλου Ευφροσύνη

viber_image_2023-10-15_14-10-39-306 (1).jpg

Primary School Of Zipari Kos greece (3) (1).jpg

logo GR (2).jpg

ariss_logo_transparent (1).jpg

305397914_475624224575883_3536813694844672254_n (1).jpg

_Purple White Colorful Birthday Party Invitation.jpg

χορηγοί (2).jpg

viber_image_2023-12-13_09-40-12-482.jpg

viber_image_2023-12-12_20-19-36-654.jpg

viber_image_2023-12-12_15-38-26-872.jpg

viber_image_2023-12-12_15-38-08-942.jpg

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Ο σύνδεσμος αντιγράφηκε!
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2025-06-23-133318.png
Παναγιώτης Χατζηχριστοφής: Νέο σύγχρονο ανυψωτικό μηχάνημα για τις ανάγκες του Δήμου Κω

Με το νέο αυτό εργαλείο ενισχύονται ουσιαστικά οι καθημερινές εργασίες των υπηρεσιών ηλεκτροφωτισμού, πρασίνου και τεχνικών έργων.

stighmiotipo-othonis-2025-06-23-132509.png
Το Τελευταίο Αντίο στον Μητροπολίτη Άγκυρας Ιερεμία

Με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό, η Εκκλησία και οι πιστοί αποχαιρέτησαν σήμερα τον Μητροπολίτη Άγκυρας Ιερεμία, ο οποίος εκοιμήθη εν Κυρίω, αφήνοντας πίσω του πολύτιμη πνευματική παρακαταθήκη και αξιομνημόνευτο εκκλησιαστικό έργο.

whatsapp_image_2025-06-21_at_10.31.2e16d0ba.fill-900x400.jpg
Β. Κικίλιας από Κω: «Η Κως φυλάει Θερμοπύλες – Ξεκινάμε το έργο της νέας Πύλης Σένγκεν»

Ο Υπουργός ανακοίνωσε την άφιξη νέου σκάφους του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο νησί τις επόμενες εβδομάδες

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
31 °C
Δευτέρα, 23 Ιουνίου 3:14ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency