ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Ετοίμασαν επιχείρηση απομάκρυνσης για τους Ρομά αλλά όπως πάντα δεν ήταν έτοιμοι, για το μετά... Λες και θα εξαφανίζονταν!

Νικητιάδης στη Βουλή : Εγκλωβίζονται ξανά οι δανειολήπτες και συνεχίζεται το πάρτι των funds με τα κόκκινα δάνεια

Πολιτικη Σάββατο, 2η Δεκεμβρίου 2023
973985af2ce0aff06d4faf8d31c12f7d.jpg

Νικητιάδης στη Βουλή : Εγκλωβίζονται ξανά οι δανειολήπτες και συνεχίζεται το πάρτι των fundsμε τα κόκκινα δάνεια

Δριμύτατη κριτική στην Κυβέρνηση και στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη άσκησε από το βήμα του Κοινοβουλίου ο βουλευτής Δωδεκανήσου και τ.υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης, με αφορμή το νομοσχέδιο με τίτλο «Δάνεια: Διαφάνεια, ανταγωνισμός, προστασία των ευάλωτων - Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/2167, επανεισαγωγή του προγράμματος «ΗΡΑΚΛΗΣ» και άλλες επείγουσες διατάξεις», που αφορά τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους. Η συζήτηση του νομοσχεδίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου ως πολιτικό ανοσιούργημα. Καυτηρίασε τη στάση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, που είπε ότι η Κυβέρνηση κατάφερε να πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ στην πώληση των δανείων σε funds, προκειμένου να εξυγιανθούν οι τράπεζες. Ο κ. Νικητιάδης απαντώντας στον κ. Χατζηδάκη σημείωσε πως παγκόσμιο ρεκόρ είναι οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι δανειολήπτες που πέτυχε ο κ. Χατζηδάκης να δημιουργήσει. Παραλλήλως χαρακτήρισε ως φθηνή επιχειρηματολογία τα όσα είπε ο κ. Χατζηδάκης σχολιάζοντας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την εξαγορά δανείων από τους οφειλέτες, καθώς ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανέφερε πως οι επιχειρήσεις θα αφήνουν τα δάνεια τους να κοκκινίζουν για να τα εξαγοράσουν, με τον κ. Νικητιάδη να απαντάει : «Πως είναι δυνατόν να θέλουν υγιείς επιχειρήσεις να «κοκκινίζουν» τα δάνεια τους και να πηγαίνουν στράφι οι προσπάθειες τους;»

Ταυτοχρόνως ο Γιώργος Νικητιάδης τόνισε πως ακόμη και οι βουλευτές της ΝΔ με τη στάση τους έδειξαν οτι σχέδιο νόμου βρίσκεται στη λάθος κατεύθυνσή καθώς μόλις το 10% της ΚΟ ενεγράφη για να το στηρίξει. Από την πλευρά τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που τοποθετήθηκαν κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου ήταν πάνω από τους μισούς της ΚΟ.

Για το νομοσχέδιο ο βουλευτής Δωδεκανήσου υπογράμμισε πως θα επιφέρει επιπλέον προβλήματα στην εξυπηρέτηση του ιδιωτικού χρέους καθώς θα εγκλωβίσει χιλιάδες επαγγελματίες και θα τους αποσύρει από την παραγωγική διαδικασία και την αγορά , αντί να κάνει ακριβώς το αντίθετο. Ο κ. Νικητιάδης τόνισε πως με το νομοσχέδιο της ΝΔ επί της ουσίας νομοθετούν οι τράπεζες και όχι η Εθνική Αντιπροσωπία. Επίσης αναφέρθηκε στην αποτυχία του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τα «κόκκινα δάνεια» που επι της ουσίας συνεχίζεται και με τη νέα νομοθεσία. Μάλιστα έστρεψε τα βέλη του και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας πως η δική τους Κυβέρνηση με νόμο ήταν αυτή που επέτρεψε στις τράπεζες να πουλήσουν τα δάνεια αυτά στα funds, πρακτική που συνεχίζει η ΝΔ. Ο Γιώργος Νικητιάδης τόνισε πως υπάρχει ένας αέναος κύκλος πώλησης δανείων μεταξύ τραπεζών και funds και πρόσθεσε χαρακτηριστικά : «σήμερα με το νόμο σας τα δάνεια που πώλησαν οι τράπεζες στα funds αφού βγάλουν αρκετά χρήματα θα μπορούν να τα πωλούν ξανά στις τράπεζες. Έλεος δηλαδή! Και όλα αυτά σε βάρος των δανειοληπτών».

Αναφερόμενος στην οδηγία της ΕΕ και τους διαχειριστές δανείων (servicers ) ο κ. Νικητιάδης αναφέρθηκε στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ που θα έπρεπε να υποχρεώνει τις εταιρείες διαχείρισης να παρέχουν ολόκληρο το ιστορικό του δανείου, έτσι ώστε ο δανειολήπτης να έχει πλήρη εικόνα για να διερευνά τυχόν παράνομους τόκους ώστε να αμυνθεί αναλόγως των εταιριών.

Ο κ. Νικητιάδης έκλεισε την τοποθέτηση του υπογραμμίζοντας «Καταθέσαμε προτάσεις νόμου, καταθέσαμε τροπολογίες και προτείναμε εναλλακτικές λύσεις. Ο κ. Μητσοτάκης ψευδώς αναφέρει διαρκώς ότι αναμένει προτάσεις. Ας δούμε αν και αυτή τη φορά θα ακουστεί κάποια από τις προτάσεις μας».

Το βίντεο ολόκληρης της τοποθέτησης εδώ : https://youtu.be/6WyC-6LC23o

Μονταρισμένα αποσπάσματα εδώ : https://youtu.be/jrsZMe-yPpM

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
limenikonew.png
Θάνατος 82χρονου Πολωνού λουόμενου στην Κω

Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από τη θαλάσσια περιοχή του Μαστιχαρίου.

astynomia-1-(1).jpg
ΚΩΣ: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε παράνομους μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα

Συνελήφθησαν στην Κω τρία μέλη του κυκλώματος. Κατασχέθηκαν 12.760 ευρώ, 820 πακέτα λαθραία τσιγάρα, πλωτό σκάφος κ.α.

29152323.jpg
Ολοκληρώθηκε η συμφωνία του Ομίλου Κυπριώτη με την HIG

Ένα ιστορικό κεφάλαιο για την τουριστική ανάπτυξη της Κω αλλάζει σελίδα.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
21 °C
Παρασκευή, 20 Ιουνίου 7:05ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency