Σταθοπούλου Ευτυχία για μεταναστευτικό: Παρακολουθούμε και εμείς εδώ στην Κω…

Πολιτικη Κυριακή, 19η Νοεμβρίου 2023
7b47d90369363da16bbcb0d814fd05f3.jpg

Μεταναστευτικό: Παρακολουθούμε και εμείς εδώ στην Κω…

Με αγωνία περιμέναμε και εμείς εδώ στην Κω να ακούσουμε τις δηλώσεις του κλιμακίου των Υπουργών που βρέθηκαν στην Ρόδο για το μεταναστευτικό. Ένα ζήτημα που μας αφορά όλους συνολικά και που φαίνεται να παίρνει μεγάλες διαστάσεις το επόμενο διάστημα. Εύχομαι να αποφύγουμε τις «εκρηκτικές» καταστάσεις.

Οι δηλώσεις των Υπουργών, Βουλευτών και αρμοδίων φορέων έτσι όπως δημοσιεύθηκαν στα τοπικά ΜΜΕ αφορούσαν κυρίως την Ρόδο. Μία από αυτές ήταν πως η Ελληνική Αστυνομία θα αποκτήσει νέα στέγη για να μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα της.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι προς το τέλος Οκτωβρίου σε ερώτηση του ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Γ. Νικητιάδης προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Καιρίδη μετέφερε, μεταξύ άλλων, την αγωνία των κατοίκων της Κω για το ΚΥΤ που είναι υπερπλήρες και το αίτημα για δημιουργία Αστυνομικού σταθμού στην περιοχή του Πυλίου.

Επιπλέον την ίδια περίοδο ο Δήμαρχος της Κω κ. Θ. Νικηταράς συναντήθηκε με τον Γ.Γ. Δημόσιας τάξης κ. Λογοθέτη , ενημερώνοντας τον για τα ίδια ζητήματα , ζητώντας ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης και δημιουργία αστυνομικού τμήματος στον πυρήνα του οικισμού.

Διερωτώμαι αν για τα παραπάνω αιτήματα ήταν ενημερωμένοι όλοι και τελικά αν θα υπάρξει κάποια απόφαση για την Κω.

Ίσως να μην τους «βγήκε» το πρόγραμμα των Υπουργών να επισκεφθούν την Κω, αλλά θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν τελικά έχουν ενημερωθεί ΟΛΟΙ αρμοδίως για αυτά τα ζητήματα.

Σημειώνουμε δε (μιας και ο κ. Καιρίδης αναφέρθηκε και στις μεγάλες επιτυχίες στον τουρισμό φέτος) ότι η Κως παραμένει κορυφαίος προορισμός , και τα νούμερα για το 2024 είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξα.

Συμπληρωματικά αναφέρουμε πως η Ελλάδα εξασφάλισε έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 42,4 εκατ. ευρώ της Κομισιόν για το μεταναστευτικό με προτάσεις που αφορούν «α) Την ανάπτυξη οπτικών ινών και λογισμικού για τη βελτίωση της ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ συνοριακών σταθμών και β) Την αναδοχή/οικογενειακή και κοινοτική φροντίδα και ημί-ρυθμίσεις ανεξάρτητης διαβίωσης για εφήβους.» , έτσι όπως αναφέρεται τουλάχιστον.

Ολοκληρώνοντας , πρέπει ξανά να πούμε πως οποιαδήποτε συζήτηση για τον τουρισμό και την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, το άνοιγμα σε νέες αγορές κτλ. είναι κενή περιεχομένου όταν στα νησιά μας έρχονται ξημερώματα ή βράδυ βάρκες με μετανάστες μπροστά από ξενοδοχεία , μπροστά στα μάτια των τουριστών και περιμένουν σε κεντρικούς δρόμους.

Εικόνες απαράδεκτες.

Σταθοπούλου Ευτυχία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
dsc_3524_2.jpg
Πένθος! Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Άγκυρας Ιερεμίας

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του τα πέρασε στην αγαπημένη του Κω, όπου και προσέφερε σπουδαίο και αθόρυβο έργο.

0-02-05-dbb44a7d415c94e1c4693f840875716b45a28fab1aca6095dbe2f3a8337b1e50_1c6dc5171e4725.jpg
Δημοπρατείται από την Περιφέρεια το μεγάλο περιβαλλοντικό έργο Μονάδων Ολοκληρωμένης Ανακύκλωσης και Ανάκτησης Αποβλήτων Δήμων Κω και Καλύμνου

Στόχος του έργου  η οριστική και ολιστική  επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης τωναπορριμμάτων στις δύο Περιφερειακές Ενότητες Κω και Καλύμνου, με τη μείωση της προς ταφή ποσότητας απορριμμάτων και την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων

dji_0913.jpg
Το Cape Sounio πρωτοπορεί με το ολιστικό πρόγραμμα ευεξίας Elevations of Wellness και την αποκλειστική συνεργασία με την Vicky Vlachonis

Οι επισκέπτες του ανανεωμένου resort βιώνουν μια μοναδική εμπειρία ευεξίας, εμπνευσμένη από την ενέργεια και την ιστορία του Σουνίου, που συστήνει προσωπικά η Gwyneth Paltrow

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
28 °C
Παρασκευή, 20 Ιουνίου 1:14ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency