ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (Ιούνιο του 2023) ο δήμος προχώρησε στην απευθείας μίσθωση ακινήτου για την στέγαση του ΕΕΕΕΚ ΚΩ.
Θυμίζουμε ότι οι συμβάσεις – μισθώσεις τόσο για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο όσο και για το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) που στεγάζονται στο κτήριο ιδιοκτησίας ΒΑΚΟΥΦ -μετά από παράταση ενός έτους -έληξαν από τον Ιανουάριο του 2020!
Είδαμε για τις ανάγκες του προεκλογικού αγώνα μηχανήματα να εκτελούν εργασίες στο κτήριο που «μισθώθηκε» με την απόφαση του Ιουνίου.
Πρόσφατα μάθαμε ότι δεν έχει υπογραφεί ακόμα συμβόλαιο μεταξύ δήμου και της εταιρείας στην οποία ανήκει το εν λόγω ακίνητο.
Επιπλέον μαθαίνουμε ότι σύλλογος του ΕΕΕΕΚ καταβάλει προσπάθεια να μαζέψει χρήματα για παρεμβάσεις και παλεύει μόνος του…
Σεβόμαστε τον αγώνα και μας πονά η αγωνία αυτών των γονιών.
Αδυνατούμε να δεχτούμε τον απαθή, ανεύθυνο και ανάλγητο ρόλο ενός δήμου με 24 εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο του!
Οι παρεμβάσεις στο κτήριο πρέπει να υποδειχθούν από μελέτη εναρμονισμένη με την κείμενη νομοθεσία που αφορά σε δομές ειδικής αγωγής .
Την μελέτη αυτή οφείλει να ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο και τα προβλεπόμενα από αυτήν να υλοποιήσει ο δήμος είτε με αυτεπιστασία είτε με εργολαβία.
Κανένα κόστος δεν είναι μεγάλο για αυτά τα παιδιά.
Καμιά επιτροπή καταλληλότητας δεν θα δώσει έγκριση – γνωμοδότηση αν δεν τηρηθούν όσα οι νόμοι και η ασφάλεια των παιδιών μας ορίζουν.
Ελπίζουμε τουλάχιστον να έχουν προχωρήσει στην έκδοση οικοδομικής άδειας και στην αλλαγή χρήσης του ακινήτου σε εκπαιδευτήριο…
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Ο 17χρονος αθλητής του ΠΑΣ Ανταγόρα Παναγιώτης Σπύρου αναχωρεί την Κυριακή με την εθνική ομάδα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων που θα πραγματοποιηθεί στο Δυρράχιο της Αλβανίας
Η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου χαιρετίζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αστυπάλαιας για τη χορήγηση επιδόματος ενοικίου και σίτισης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο νησί.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παρηγορικής Φροντίδας, η Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου με το Ιατρείο Πόνου του Νοσοκομείου Κω συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση την Κυριακή 1η Νοεμβρίου
Με έμπνευση από την παράδοση των αμπελόφυλλων, τον μύθο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τη σύγχρονη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, η γαστρονομία των νησιών συναντά τη δημιουργικότητα και τη βιωσιμότητα
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας