Σήμερα 22 Σεπτεμβρίου τοποθετήθηκε ξανά η άγκυρα του 19ου αιώνα που κοσμούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια το λιμάνι της Κω.
Η άγκυρα είχε απομακρυνθεί μετά τον καταστροφικό σεισμό της 21ης Ιουλίου του 2017!
Τα βλέμματα συγκεντρώνει το πανέμορφο ψηφιδωτό το οποίο δημιουργήθηκε από τον κ. Δαυίδ Χατζηδαυίδ και μέλη του Εργαστηρίου Ψηφιδωτών της Ιεράς Μητρόπολης Κώου και Νισύρου, πάνω στο οποίο τοποθετήθηκε η άγκυρα!
Ο κ. Χατζηδαυίδ και η ομάδα του ολοκλήρωσαν το σπουδαίο αυτό έργο μέσα σε διάστημα 2 ετών. Το ψηφιδωτό αποτελείται από 46 κομμάτια (το καθένα ζυγίζει από 80 έως 100 κιλά) και έχει εμβαδόν 40 τ.μ.
Το ψηφιδωτό απεικονίζει 4 δελφίνια περιμετρικά από τα οποία υπάρχει μια κυματωειδής κορνίζα μεάνδρου.
Λίγα λόγια για την άγκυρα.












Στο επίκεντρο ο χαρακτηρισμός του οδικού δικτύου, η Κατηγορία 5 και τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κω ένας 21χρονος αλλοδαπός, ο οποίος επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Βέλγιο κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων
Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Κω περιλαμβάνουν επίσημη δοξολογία, κατάθεση στεφάνων, παρέλαση μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων και παραδοσιακούς χορούς
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας