Χρύσα Καραγιάννη: «Δεν είναι «τοξικότητα» και «άγνοια», η διεκδίκησή μας για υπηρεσίες φιλικές και εξυπηρετικές προς όλους τους νησιώτες»

Πολιτικη Τρίτη, 22η Αυγούστου 2023
f85ad99f9083d75990372462d753263f.jpg

Χρύσα Καραγιάννη

Υποψήφια Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Ρόδος, 22/08/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Δεν είναι «τοξικότητα» και «άγνοια», η διεκδίκησή μας για υπηρεσίεςφιλικές και εξυπηρετικές προς όλους τους νησιώτες»

Απάντηση προς το Γραφείο Τύπου της ΠΝΑΙ

Μετά την ευθεία επίθεση από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, σχετικά με δηλώσεις μου σε σημαντικό ζήτημα που αφορά στη διαδικασία χορήγησης αδειών λειτουργίας φαρμακείων στην περιοχή μας, καταφατικά δηλώνω ότι ούτε «αστείρευτη τοξικότητα», ούτε «εμφανής άγνοια» με χαρακτηρίζουν.

Είναι τουλάχιστον απογοητευτική η τακτική τέτοιας υποτίμησης μιας πολιτικής ανθυποψήφιας. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό και μεθοδευμένο, το τρικ μιας«τεχνητής» πολιτικής αντιπαράθεσης ή ακόμα και «έριδας»με την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, χρησιμοποιώντας την παλαιότερη ιδιότητά της ως υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μάταιο να χρησιμοποιούνται ως «εργαλεία» επίθεσης, η κομματική μου ταυτότητα (όταν αυτή είναι γνωστή σε όλους) ή το αποτέλεσμα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών. Στο νέο αγώνα που δίνουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δε μας πτοούν τα έωλα χτυπήματα «κάτω από την ζώνη» αλλά η ποιοτική και ισότιμη καθημερινότητα των νησιωτών.

  • Αναφορικά με το ζήτημα που έθεσα,ας είμαστε ξεκάθαροι ότι ΔΕΝ αποτελείευθύνη της υπηρεσιακής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και κατ’ επέκταση της Προϊσταμένης της, αλλά καυτηριάζει την πρόθεση που διέπει τις αποφάσεις της Πολιτικής Διοίκησης.

Σύμφωνα με το Νόμο 4715/2020 (άρθρο 29, παρ. 2), «εντός του α΄ δεκαπενθημέρου των μηνών Φεβρουαρίου και Ιουλίου, αντίστοιχα, υποβάλλονται στην αρμόδια αρχή οι αιτήσεις για την άδεια ίδρυσης αυτών πουδιαθέτουν τα νόμιμα προσόντα».

Για το 1ο εξάμηνο του 2023,βάσει του παραπάνω νόμου,ως προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τις κενές θέσεις των φαρμακείων όπως αυτή προβλέπεται από τις οικείες διατάξεις, ορίζεται το πρώτο 15νθήμερο μηνός Ιουλίου 2023 και εφόσον η 15η Ιουλίου δεν είναι εργάσιμη, η λήξη της μεταφέρεται την 17η Ιουλίου 2023, ημέρα Δευτέρα.

Εγείρειερωτηματικά λοιπόν, η απόφαση της ΠΝΑΙ να μην ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων Περιφερειών της χώρας (που δεν είναι καν νησιωτικές) και να μην παρατείνει νομίμωςτην ημέρα λήξης αποδοχής αιτήσεων.Αναρωτιέται κανείς γιατί μίκρυναν το χρονικό όριο της κατάθεσης των απαιτούμενων εγγράφων ηλεκτρονικώς (ή αυτοπροσώπως), μια μέρα νωρίτερα (14η Ιουλίου), όταν σε μια πολυνησιωτική περιφέρεια κάθε επιπλέον μέρα είναι κρίσιμη για την μετακίνηση και τη διευκόλυνση των πολιτών.

Ούτε «τοξικότητα», ούτε «άγνοια», λοιπόν, παρά μόνο η διεκδίκησή μας για υπηρεσίες που ΤΟΥΛΑΧΙΣΟΝ θα είναι φιλικές και εξυπηρετικές προς όλους τους νησιώτες, συμβάλλοντας με θετική και δημιουργική πολιτική βούληση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
20250621_192851_copy_1600x1200.jpg
Γάμος υπερθέαμα στο Ammos Beach Bar στην Κω

Ο γάμος της Ντιάνα Κούλουθρος και του Eυστάθιου Μαυροκορδάτου έγραψε ιστορία στην Κω – Ένα υπερθέαμα στο Ammos Beach Bar.

stighmiotipo-othonis-2025-06-21-163039.png
Με επιτυχία υλοποιήθηκε εκπαιδευτική ημερίδα των διαπραγματευτών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου

Την ημερίδα παρακολούθησαν -6- διαπραγματευτές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κυκλάδων, Α’ και Β’ Δωδεκανήσου, καθώς και -2- Αξιωματικοί Ψυχολόγοι, υπό τον συντονισμό εκπαιδευτή Αξιωματικού της Διεύθυνσης Δίωξης Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αττικής

aade-1280x591.jpg
Τέλος εποχής για το ΣΔΟΕ - Ενσωματώνεται στην ΑΑΔΕ, τι θα γίνει με το προσωπικό

Τέλος εποχής για το σώμα που δημιουργήθηκε το 1997 - Ο χαρακτηρισμός «ράμπο» και τα προβλήματα που οδήγησαν στην απόφαση για την κατάργησή του - Τι θα γίνει με το προσωπικό και τις υποθέσεις του.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
25 °C
Κυριακή, 22 Ιουνίου 6:15ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency