Με αφορμή τις πολύ ζεστές μέρες που έρχονται ο ΙΣΚω εφιστά την προσοχή αφού η θερμοπληξία και η θερμική εξάντληση μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο για ευάλωτες ομάδες αλλά και μικρά παιδιά και αθλητές και δίνει λίγες απαραίτητες συμβουλές προστασίας:
• Πίνετε άφθονα υγρά (νερό, χυμούς φρούτων ή λαχανικών).
• Αποφύγετε την κατανάλωση καφέ και αλκοόλ.
• Αποφεύγετε την απ’ ευθείας έκθεση στον ήλιο και περιορίστε τις μετακινήσεις σας. Παραμένετε σε σκιερά και δροσερά μέρη, αποφεύγοντας τους χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.
• Χρησιμοποιείστε, αν είναι εφικτό, κλιματιστικά ή ανεμιστήρα κατά τις ζεστότερες ώρες της ημέρας
• Ντυθείτε με ελαφρά, άνετα και ανoιxτόxρωμα ρούχα. Φοράτε καπέλο και γυαλιά ηλίου όταν κυκλοφορείτε σε εξωτερικούς χώρους.
• Κάνετε πολλά, χλιαρά ντους στη διάρκεια της ημέρας.
• Εάν ιδρώνετε πολύ, μπορείτε να αυξήσετε την κατανάλωση άλατος (αναζητήστε συμβουλή ιατρού σε περίπτωση που σας έχει συστηθεί ο περιορισμός αλατιού).
• Τρώτε μικρά (σε ποσότητα) και ελαφρά γεύματα, δίνοντας έμφαση στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και περιορίζοντας τα «βαριά» φαγητά.
• Αποφεύγετε τις βαριές χειρονακτικές εργασίες, ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
• Αν πάσχετε από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά κλπ.) συμβουλευθείτε τον γιατρό σας για τυχόν ειδικά μέτρα που πρέπει να λάβετε.
• Αν έχετε νεογέννητο στο σπίτι, φροντίστε να είναι ντυμένο ελαφρά. Ζητήστε οδηγίες από τον παιδίατρό σας σχετικά με τη λήψη υγρών.
• Κλείνετε τα εξωτερικά παράθυρα κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας και αφήνετέ τα ανοιχτά κατά τη διάρκεια της νύχτας.
• Αποφύγετε όσο είναι δυνατό τη χρήση φούρνου και κουζίνας για να μην αυξηθεί περισσότερο η θερμοκρασία του σπιτιού σας.
• Μην αφήνετε ποτέ σε κλειστό αυτοκίνητο νήπια, ηλικιωμένους, κατοικίδια
• Αν παρουσιάσετε την οποιαδήποτε δυσφορία ή ενόχληση, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.
Πηγή @eody
ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩ
Στο επίκεντρο ο χαρακτηρισμός του οδικού δικτύου, η Κατηγορία 5 και τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κω ένας 21χρονος αλλοδαπός, ο οποίος επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Βέλγιο κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων
Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Κω περιλαμβάνουν επίσημη δοξολογία, κατάθεση στεφάνων, παρέλαση μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων και παραδοσιακούς χορούς
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας