Πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δράσεις από εορταστικά parties και χαλαρωτικά yoga sessions έως τη διανομή συμβολικών δώρων και λουλουδιών, μεταφέροντας ένα μήνυμα φροντίδας, ευεξίας και εκτίμησης.
Το 1ο Νηπιαγωγείο Πυλίου Κω, σε συνεργασία με την Ψυχολόγο (MSc) του Τμήματος Πρόληψης κι Ευαισθητοποίησης Παιδιών, Γονέων και Εκπαιδευτικών του Χαμόγελου του Παιδιού, κα Αλεξάνδρα Ψωμαθιανού, διοργανώνει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σεμινάριο για γονείς και κηδεμόνες με θέμα «Ψυχική Ανθεκτικότητα & Ενδυνάμωση».
Την επίσημη έναρξη των Αγώνων κήρυξε ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβυς ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας, ο οποίος στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Δήμο Κω για τη θερμή φιλοξενία και ανακοίνωσε πως, μετά τη φετινή επιτυχημένη συνδιοργάνωση, οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ποδηλασίας Special Olympics θα διεξάγονται πλέον κάθε χρόνο στην Κω.