Μάνος Κόνσολας: Η πιο μεγάλη συγκέντρωση στην Κάλυμνο

Πολιτικη Παρασκευή, 19η Μαΐου 2023
2232b8d0eab3e0b5dad7a326d6deebd6.jpg

«Η πιο μεγάλη συγκέντρωση στην Κάλυμνο»

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία και πρόβλεψη η προσέλευση των πολιτών της Καλύμνου στην ομιλία του Μάνου Κόνσολα.

Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου ήταν πολύ μικρή για να χωρέσει τους πολίτες που ήθελαν να ακούσουν την ομιλία του Μάνου Κόνσολα και να του εκφράσουν τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κόσμος υπήρχε ακόμα και έξω από το κτίριο, σε μια ανεπανάληπτη πραγματικά συγκέντρωση.

Ο Μάνος Κόνσολας ευχαρίστησε τους πολίτες της Καλύμνου επισημαίνοντας ότι τις δύο τελευταίες ημέρες που ήταν στην Κάλυμνο του έδειξαν με κάθε τρόπο τη στήριξη και την αγάπη τους.

«Όπου και αν πήγα, βρήκα ανοιχτές πόρτες, μια ανοιχτή αγκαλιά, ένα χαμόγελο και ένα ζεστό λόγο», είπε μέσα σε κλίμα συγκίνησης ο Μάνος Κόνσολας.

Τόνισε ότι: «Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί. Χρειαζόμαστε γερό τιμόνι. Και η μοναδική αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης είναι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας.

Ποιος εμπιστεύεται τη διαχείριση της οικονομίας στον κ.Τσίπρα ή στον κ.Βαρουφάκη που άρχισαν να μιλούν για παράλληλα ή τοπικά νομίσματα, αδιαφορώντας για τη ζημιά που προκαλούν;

Ποιος μπορεί να πάρει στα σοβαρά την πρόταση του κ.Τσίπρα για κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης και ειδικού σκοπού όταν η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που υπάρχουν μπροστά μας;

Την Κυριακή, εσείς οι ίδιοι με την ψήφο σας θα επιβάλλεται την πολιτική και οικονομική σταθερότητα.Στηρίζοντας τη Νέα Δημοκρατία, τη μοναδική αξιόπιστη πολιτική δύναμη.’’

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρθηκε στην ίδρυση της Σχολής Μηχανικών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου και στην προσπάθεια για την αναβάθμιση της Σχολής Δυτών,την οποία όπως είπε δεν πρόκειται να εγλκαταλείψει.

Ειδική αναφορά έκανε σε ένα μεγάλο και σημαντικό έργο στο λιμάνι, αφού δρομολογείται το έργο κατασκευής μιας νέας αποβάθρας εξωτερικά του λιμανιού της Καλύμνου.

Επισήμανε ότι μέσα από την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών, η Κάλυμνος θα μπορεί να στηρίξει αναπτυξιακούς στόχους, όπως ο θαλάσσιος τουρισμός και η βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Αναφέρθηκε στο νέο θεσμικό πλαίσιο, που ο ίδιος δημιούργησε για την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού που ανοίγει μια νέα προοπτική για τη Κάλυμνο και τόνισε ότι μαζί με ένα ολιστικό σχέδιο για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο αναρριχητικός τουρισμός, η Κάλυμνος μπορεί να γίνει τουριστικός προορισμός τεσσάρων εποχών, από τη στιγμή μάλιστα που προχωρά και η διαδικασία για την αξιοποίηση και την επέκταση των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου με στρατηγικό επενδυτή, όπως έγινε και για τα άλλα περιφερειακά αεροδρόμια.

Ξεχωριστό κομμάτι της ομιλίας του Μάνου Κόνσολα κάλυψαν τα εθνικά θέματα και οι απειλές της Τουρκίας.

Ο κ.Κόνσολας ανέφερε ότι: «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ενίσχυσε την άμυνα και την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Έχουμε, πλέον, μια αμυντική συμφωνία αμοιβαίας συνδρομής και στρατιωτικής βοήθειας με τη Γαλλία.

Και αυτό είναι το πιο ισχυρό μήνυμα απέναντι σε αυτούς που αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Αναφέρθηκε στην παράνομη αλιεία τουρκικών αλιευτικών σκαφών στα ελληνικά χωρικά ύδατα, επισημαίνοντας ότι επειδή η Τουρκία δεν παίρνει από λόγια, το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η επιβολή εμπάργκο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα τουρκικά αλιευτικά προϊόντα για να σταματήσει η παράνομη αλιεία στο Αιγαίο.

DSC05333.jpg

DSC05299.jpg

DSC05287.jpg

DSC05275.jpg

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
limeniko-tameio.webp
Εκπαίδευση Ομάδας Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης του Δ.Λ.Τ. Κω στην Κω, για το 2026

Εκπαίδευση σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο για την αποτροπή και αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης διοργανώνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω, με στόχο την ενημέρωση των εθελοντών και των πολιτών.

dhmarxeio5.jpg
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Κω την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου - Δείτε τα θέματα

Με τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου η τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Κω, με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη και ζωντανή μετάδοση μέσω του YouTube.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας