Ευχαριστήριο ΕΓΕ ΚΩ για την τιμητική εκδήλωση

Κοινωνια Πέμπτη, 11η Μαΐου 2023
af5465c1611698c04f62c7d908387164.jpg

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΓΕ-ΚΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η Ε.Γ.Ε.-ΚΩ πραγματοποίησε στις 7 Μαïου στον ΟΡΦΕΑ, την προγραμματισμένη από καιρό εκδήλωση προς τιμήν των γυναικών του νησιού με συγγραφικό- εκδοτικό έργο.

Με την ευκαιρία το Δ. Σ. ευχαριστεί θερμά:

- τον Μαέστρο Νίκο Γκαναβούρα , τον κιθαρίστα Κώστα Ανδρουλή και την εξαιρετική Αναστασία Βλάχου που πλαισίωσαν μουσικά την εκδήλωση .

- τη Διοίκηση και τα στελέχη του Τμήματος Πολιτισμού του ΔΟΠΑΒΣ για τη για τη συνεργασία και τη διαχρονική στήριξη

- την ΚΟΙΝΣΕΠ ΟΡΦΕΑΣ για την παραχώρηση της αίθουσας

- τον Σκεύο Ξυλουρά για την βιντεοσκοπική και ηχοφωτιστική κάλυψη.

-τα τοπικά ΜΜΕ για την προβολή της εκδήλωσης

- Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, ο οποίος πάντα τιμά με την παρουσία του κάθε πρωτοβουλία μας, τον Αδεσιμολογιώτατο π. Ιωάννη , τον Έπαρχο Κω, την Πρόεδρο του Δ.Σ., την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, τους Δημοτικούς Συμβούλους, την υποψήφια και υποψήφιους βουλευτές, κ. Μ. Ιατρίδη, Ηλ. Καματερό, Δ. Γάκη , Προέδρους Συλλόγων και Φορέων για την τιμητική τους παρουσία, όπως και τα μέλη της Ε.Γ.Ε. και όλους τους φίλους και τις φίλες που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

-Τέλος, ευχαριστούμε τις τιμώμενες και τους/τις εκπροσώπους τους για τα θερμά λόγια τους.

Η πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία και παραγωγή ανδρών και γυναικών, τα τελευταία χρόνια γνωρίζει άνθιση στο νησί, δημιουργώντας μια πλούσια και αξιόλογη βιβλιοπαραγωγή , που αποκαλύπτει και την άλλη όψη του νησιού μας , την πνευματική- πολιτισμική η οποία συνιστά την άλλη βιομηχανία μας, πέραν αυτής της τουριστικής.

Γυναίκες δημιουργοί, κάθε ηλικίας, άλλες πολυγραφότατες, άλλες στο ξεκίνημα στέκονται ισάξια δίπλα στους καταξιωμένους επιστήμονες ερευνητές ιστορικούς, ποιητές, συγγραφείς, Λαογράφους ή Εθνογράφους, στο πολιτισμικό γίγνεσθαι του τόπου. Βέβαια υπάρχουν και πολλές συμπατριώτισσες με διατριβές κατατεθειμένες στο Εθνικό Αρχείο διδακτορικών διατριβών, με δημοσιεύσεις αξιόλογων μελετών τοπικών θεμάτων και ερευνών σε περιοδικές εκδόσεις και συνέδρια.

Η συμβολική τιμητική διάκριση που απονεμήθηκε εκ μέρους της ΕΓΕ είναι ένδειξη ευχαριστίας και αναγνώρισης του έργου γυναικών που παράγουν ομορφιά, αξίες, στοχασμό , ιστορική και επιστημονική γνώση, λαογραφική πληροφόρηση αλλά και πρακτικές συμβουλές. Είναι αφορμή για δημιουργία προτύπων στις νεότερες γενιές.

Με διαχωρισμό κατά θεματική ενότητα και με μια επιγραμματική αναφορά στο έργο της καθεμιάς οι γυναίκες που τιμήθηκαν είναι οι εξής:

ΠΑΙΔΙΚΑ: 1) Ελένη Διακοπαναγιώτη 2)Ειρήνη- Μαρία Τσουκάλη

ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ: 1) Περσεφόνη Κουτσουράδη 2) Αργυρώ Κατσίλλη 3) Ευανθία Μπινιά

4) Ευαγγελία Κεφαλιανού- Μπούρα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ: 1) Αργυρώ Χαρτοφίλη 2) Πόπη Μαλαχία 3) Ελισάβετ Ζαïμη

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ: 1) Ντίνα Δημοπούλου-Χατζηπέτρου 2) Μαρία Τσιρπανλή- Καλατζοπούλου

3) Ξανθίππη Αγρέλλη 4) Μαρία Σιούτα 5)Μοσχία Χαρτοφίλη

ΜΕΛΕΤΕΣ: 1)Μαρία Χατζηγιακουμή-Νούτσου 2) Μαρία Κουρούπη 3) Διονυσία Τριπολίτου

4)Ιουλία Παπαευτυχίου

ΙΣΤΟΡΙΑ :1η)Μαρία Τουλαντά-Παρισίδου

ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ:

-- Τόμος Α΄: Μ.Παρισίδου- Όλγα Ασπετάκη

--Τόμος Β΄ :Χρυσάνθη Μανωλέρη-Μαρία Πανάγου -Ελένη Μαρσέλλου

-- Τόμος Γ΄: Πωλίνα Τουρκομανώλη- Ανθούλα Κίννα-Καλλιόπη Χατζηνικολάου

Δόμνα Σοφού-Ζώη-Μαίρη Φάκκου

Κατ’ εξαίρεση , κι επειδή ως Γ.Ο ενθαρρύνουμε κάθε δημιουργική πρωτοβουλία, αποφασίσαμε να τιμήσουμε και την Έλλη Χόνδρου για τον πλούτο των ποιημάτων της που γράφει και δημοσιεύει κατά καιρούς στα τοπικά έντυπα.

Συγχαίρουμε τις τιμώμενες και ευχόμαστε υγεία, έμπνευση και δημιουργικότητα.

ΤΟ Δ.Σ. ΕΓΕ-ΚΩ

Στιγμιότυπο οθόνης 2023-05-12 123650.png

Στιγμιότυπο οθόνης 2023-05-12 123644.png

Στιγμιότυπο οθόνης 2023-05-12 123637.png

Στιγμιότυπο οθόνης 2023-05-12 123632.png

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-15-100749.png
Μιχάλης Σαρηγιάννης: Το δεύτερο μέρος του ταξιδιού του στο Αφγανιστάν

Ο Κώος φωτογράφος Μιχάλης Σαρηγιάννης παρουσιάζει το δεύτερο και τελευταίο μέρος του ταξιδιού του στο Αφγανιστάν, μεταφέροντας εικόνες και εμπειρίες από την περιπλάνησή του στη χώρα

stighmiotipo-othonis-2026-10-15-095202.png
Το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Οκτωβρίου το 4ο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΠΟΥΛΗΣ»

Ο Αθλητικός Σύλλογος Α.Σ. ΦΟΙΒΟΣ ΚΩ διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Οκτωβρίου 2026, στο Κλειστό Γυμναστήριο Κω «Δημήτρης Παππούλης», το 4ο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΠΟΥΛΗΣ», έναν θεσμό αφιερωμένο στη μνήμη ενός ανθρώπου που άφησε το δικό του αποτύπωμα στον αθλητισμό του νησιού μας.

3o-dimotiko.jpg
Γ. Κίτσης: Η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κω

Το Υπουργείο Παιδείας διαβίβασε στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κω το αίτημα για ένταξη της επισκευής του 3ου Δημοτικού Σχολείου στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» ή σε προγράμματα της Περιφέρειας.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
20 °C
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 12:13ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας