ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Β΄ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ Λάζαρο

Αστυνομικο Πέμπτη, 27η Απριλίου 2023
937d08e3d02e1d4d02dd6c8da813b98c.jpg

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την 25/04/2023 έλαβε χώρα συνάντηση στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας μεταξύ του κ. Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγου ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Λάζαρου και αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Ένωσης μας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο ΤΟΛΟΖΗ Πέτρο και τον Αντιπρόεδρο ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ Κωνσταντίνο. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης και οι κάτωθι:

α) Ο κ. Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγος ΔΟΥΒΑΛΗΣ Γεώργιος

β) Ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος.

γ) Ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοίκησης-Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος ΚΟΝΔΥΛΗΣ Χρήστος.

δ) Ο Προϊστάμενος Κλάδου Διαχειριστικής - Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής, Υποστράτηγος ΠΑΝΤΕΛΗΣ Δημήτριος.

ε) Ο εκπρόσωπος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και μέλος του Δ.Σ. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν τα πρόσφατα γεγονότα στην Β’ Δ.Α. Δωδεκανήσου και ζητήματα που αφορούν όλες τις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης μας.

Ειδικότερα, αιτηθήκαμε την άμεση ενίσχυση των Υπηρεσιών Ελέγχου Διαβατηρίων των πυλών εισόδου-εξόδου στην επικράτεια (Α.Τ. Αερολιμένα Κω, Υ.Ε.Δ. Κω - Λέρου - Καλύμνου και Πάτμου). Τέθηκε το ζήτημα της μόνιμης ενίσχυσης της Β’ Δ.Α. Δωδεκανήσου με προσωπικό, κατά τις τακτικές και έκτακτες μεταθέσεις, καθώς λειτουργεί με μολις τα 2/3 της προβλεπόμενης οργανικής δύναμης. Παρουσιάστηκαν σχετικοί πίνακες που συντάχθηκαν από μέλη της Ένωσης μας, οι οποίοι υπηρετούν στις προαναφερόμενες Υπηρεσίες, οι οποίοι απεικονίζουν με απλό και κατανοητό τρόπο τη τουριστική κίνηση και το φόρτο των Υπηρεσιών αυτών κατά τη θερινή περίοδο.

Επισημάνθηκε το γεγονός ότι οι Υπηρεσίες πρώτης γραμμής Τάξης- Ασφάλειας- Τροχαίας, δε διαθέτουν το ελάχιστο των δύο αστυνομικών στις εποχούμενες περιπολίες και πολλές φορές αδυνατούν να διαθέσουν εποχούμενη περιπολία. Παραδώσαμε 30 έγγραφες αναφορές μελών της ένωσης μας που κοινοποιήθηκαν σε εμάς και σχετίζονται με τα ανωτέρω καταγγελλόμενα. Τονίστηκαν αδικίες και στρεβλώσεις κατά τις τακτικές και έκτακτες μεταθέσεις, καθώς ο αριθμός των συναδέλφων που αποχωρούν κάθε έτος από την Β’ Δ.Α. Δωδεκανήσου, είναι εφάμιλλος αν όχι μεγαλύτερος από όσους τοποθετούνται στις μεταθέσεις, επιτείνοντας το πρόβλημα της υποστελέχωσης.

Επίσης δόθηκε λύση σε ένα μείζονος σημασίας πρόβλημα, για το οποίο το Δ.Σ. της Ένωσης επέδειξε ιδιαίτερη προσοχή και επιμέλεια από την πρώτη στιγμή. Επίκειται εντός των επόμενων ημερών η επίσημη ανάθεση της επιστημονικής - στατικής μελέτης του κτιρίου όπου στεγάζεται το Α.Τ. Λέρου, το οποίο έχει υποστεί εκτενείς δομικές ζημιές λόγω παρατεταμένης παραμέλησής του. Η ανάθεση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα για την πλήρη αποκατάσταση του κτιρίου και το Δ.Σ. της Ένωσης θα πρωτοστατεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται μέχρι την αποπεράτωση του έργου. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον κ. Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ., τον Προϊστάμενο Κλάδου Διαχειριστικής - Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής και τον Δήμαρχο Λέρου για την άψογη συνεργασία τους μαζί μας, καθώς μας άκουσαν από την πρώτη στιγμή που τους επισημάναμε το πρόβλημα και μας βοήθησαν με όλες τους τις δυνάμεις για να βρεθεί ουσιαστική λύση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
deddie-reyma.webp
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 18 Οκτωβρίου σε όλο το νησί της Κω

Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε ολόκληρο το νησί της Κω την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

stighmiotipo-othonis-2026-10-16-081325.png
Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στον Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Ζηπαρίου

Ζημιές τόσο στο εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Ζηπαρίου προκάλεσαν άγνωστοι τις προηγούμενες ημέρες, καταστρέφοντας παιχνίδια και παιδαγωγικό υλικό

stighmiotipo-othonis-2026-10-16-080233.png
Νέα πτώση οροφής στο Νοσοκομείου Λέρου

Νέα πτώση τμημάτων ψευδοροφής σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Λέρου, λίγες ημέρες μετά από αντίστοιχο περιστατικό. Τα σωματεία των εργαζομένων καταγγέλλουν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας και ζητούν άμεσο τεχνικό έλεγχο

200217214419_protikatoikia-550x345.jpg
ΣτΕ: Μπλόκο στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο, εφόσον ο οφειλέτης έχει και άλλα περιουσιακά στοιχεία

Αφορά οφειλές πολιτών προς το Δημόσιο, Δ.Ο.Υ., ΟΤΑ (α' και β' βαθμού), ασφαλιστικά Ταμεία και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
19 °C
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 10:32ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας