Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για αθλητές άνω των 35 ετών που διεξήχθη στο Τόρουν την Πολωνίας ο 94χρονος Κώστας Χατζηεμμανουήλ, Έλληνας αθλητής, σημείωσε επίδοση 1 μέτρο και 80 εκατοστά, στην πέμπτη του προσπάθεια και κέρδισε 4 μετάλλια.
Ο Κώστας Χατζηεμμανουήλ μίλησε στην εκπομπή «Ελένη» για το πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό.
«Στην Κω το 2006 έγιναν πανελλήνιοι αγώνες. Εκεί παραβρέθηκα και είδα πως οι αθλητές της ηλικίας μου δεν έτρεχαν τόσο καλά όσο εγώ και έτσι αποφάσισα όταν έγιναν ξανά αγώνες να συμμετάσχω. Ήξερα τις δυνάμεις μου. Εγώ εργαζόμουν ως οινοποιός και μετά ασχολήθηκα και με τη γεωργία και οι κινήσεις μου ήταν πάντα αθλητικές και έτσι θεώρησα καλό να λάβω μέρος στους αγώνες».
Ο προπονητής του, Στέργιος Χατζηστέργου είπε πως αυτοί οι αθλητές είναι ειδική κατηγορία και το πρόγραμμα προσαρμόζετε ώστε να μη τραυματιστούν.
«Υπάρχουν συνεχής έλεγχοι, καρδιολογικές και αιματολογικές και το πρόγραμμα προσαρμόζεται στον κάθε αθλητή».
Η εγγονή του Σέβη Παπαϊωάννου, ανέφερε πως το παράδειγμα που τους δίνει είναι πως έβαλε στοίχημα με τη ζωή και το κέρδισε.
Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2026 θα γίνει η παραλαβή της Πράσινης Σημαίας των Οικολογικών Σχολείων κατά τη διάρκεια του 1ου Μαθητικού Φεστιβάλ Οικολογικών Σχολείων, που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ανταγόρα και θα καταλήξει στην Πλατεία Ελευθερίας.
Ο σχεδιασμός έργων και δράσεων στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης μικρών νησιών της Περιφέρειας και η δημιουργία υπηρεσίας για συλλογή και μεταφορά αποβλήτων, στην ατζέντα της τηλεδιάσκεψης
Δείτε την ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.