Τριάντα επιχειρηματίες στην Κω από τον χώρο κυρίως των Ξενοδοχείων και της εστίασης επισκέφθηκαν το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Πυλί, προκειμένου να αναζητήσουν εργαζόμενους για να καλύψουν τα κενά στις επιχειρήσεις τους.
‘’Περί τους 200 αναγνωρισμένους πρόσφυγες, οι οποίοι φιλοξενούνται στο ΚΥΤ βρίσκονται στην διαδικασία έκδοσης αδείας διαμονής, μέσω ΕΛΑΣ, την οποία θα έχουν εξασφαλίσει μέχρι τέλος Μαϊου, προκειμένου να γίνει η πρόσληψή τους”, δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο διοικητής του ΚΥΤ (Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων), Γιάννης Φραγκούλης.
“Από τη στιγμή που θα πάρουν την άδεια, αφού προηγηθεί η ένταξή τους σε καθεστώς διεθνούς προστασίας, έχουν δηλαδή αναγνωριστεί ως πρόσφυγες, μπορεί η ενδιαφερόμενη επιχείρηση να πάει στον τοπικό ΕΦΚΑ να δημιουργήσει αριθμό Μητρώου ασφαλισμένου, ώστε να μετατραπεί ο προσωρινός ΑΜΚΑ σε μόνιμο και να γίνει νόμιμη πρόσληψη”, εξήγησε ο κ Φραγκούλης.
Όσοι ενδιαφέρονται να εργαστούν στις τοπικές επιχειρήσεις Ξενοδοχεία εστίαση ξυλουργεία, είναι ηλικίας 30-35 χρονών. Όσον αφορά στο δικαίωμα υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας υπάρχει προβάδισμα στους προερχόμενους από Παλαιστίνη
Ήδη στο ΚΥΤ υπάρχει πρόγραμμα ταχείας εκμάθησης ελληνικής γλώσσας, ενώ οι θέσεις εργασίας στις οποίες θα απορροφηθούν είναι βοηθητικές, καθώς το σύνολο των νέων προσφύγων είναι ανειδίκευτοι.
Πηγή: www.ert.gr
Σύνταξη Καλλιόπη Βερβέρογλου
Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2026 θα γίνει η παραλαβή της Πράσινης Σημαίας των Οικολογικών Σχολείων κατά τη διάρκεια του 1ου Μαθητικού Φεστιβάλ Οικολογικών Σχολείων, που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ανταγόρα και θα καταλήξει στην Πλατεία Ελευθερίας.
Ο σχεδιασμός έργων και δράσεων στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης μικρών νησιών της Περιφέρειας και η δημιουργία υπηρεσίας για συλλογή και μεταφορά αποβλήτων, στην ατζέντα της τηλεδιάσκεψης
Δείτε την ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.