Στις 21 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το σημερινό υπουργικό συμβούλιο.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η ημερομηνία αυτή είναι στη λήξη της τετραετίας, στο προβλεπόμενο από τον νόμο χρονικό πλαίσιο, συνοπολογίζοντας τη διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων τον Ιούνιο και την έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη κάλπη θα κρίνει πώς θα κυβερνήσει.
«Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για πρωθυπουργό», είπε ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας ότι το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής έχει οδηγήσει σε «κυκεώνα αστάθειας» άλλες ευρωπαϊκές χώρες και φέρνοντας ως παράδειγμα τη Βουλγαρία όπου την προσεχή Κυριακή θα γίνουν οι πέμπτες εκλογές μέσα σε δύο χρόνια.
Τέλος, επισήμανε ότι στις κάλπες οι πολίτες θα κρίνουν δύο διαφορετικές διακυβερνήσεις ως προς την οικονομία, την κοινωνία, την άμυνα, την εξωτερική πολιτική, τη διεθνή εκπροσώπηση της χώρας, την ετοιμότητα διαχείρισης κρίσεων, την ειλικρίνεια, την πολιτική ευαισθησία και τη διαρκή προσπάθεια.
«Είμαι σίγουρος ότι θα αποφασίσουν σωστά», κατέληξε εμφατικά.
Κύριο θέμα της σημερινής συνερίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι η παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, δράσεων για τη δημόσια διοίκηση:
Η ανανεωμένη ιστοσελίδα rhodes.gr συνδυάζεται πλέον με την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης Open Council, σηματοδοτώντας τη μετάβαση του Δήμου Ρόδου στην πλήρη ψηφιακή εξυπηρέτηση των πολιτών
Για ακόμη μία χρονιά τα «Αθλητικά Μονοπάτια» επιστρέφουν στη Νίσυρο, δίνοντας τη δυνατότητα σε παιδιά και ενήλικες να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες κατά τη χειμερινή περίοδο
Στην τελική ευθεία μπαίνει η αποκατάσταση έξι χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων σε ισάριθμα νησιά της χώρας, με χρηματοδότηση ύψους 6,4 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Εκπαίδευση σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο για την αποτροπή και αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης διοργανώνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω, με στόχο την ενημέρωση των εθελοντών και των πολιτών.
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας