Στις 21 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το σημερινό υπουργικό συμβούλιο.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η ημερομηνία αυτή είναι στη λήξη της τετραετίας, στο προβλεπόμενο από τον νόμο χρονικό πλαίσιο, συνοπολογίζοντας τη διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων τον Ιούνιο και την έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη κάλπη θα κρίνει πώς θα κυβερνήσει.
«Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για πρωθυπουργό», είπε ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας ότι το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής έχει οδηγήσει σε «κυκεώνα αστάθειας» άλλες ευρωπαϊκές χώρες και φέρνοντας ως παράδειγμα τη Βουλγαρία όπου την προσεχή Κυριακή θα γίνουν οι πέμπτες εκλογές μέσα σε δύο χρόνια.
Τέλος, επισήμανε ότι στις κάλπες οι πολίτες θα κρίνουν δύο διαφορετικές διακυβερνήσεις ως προς την οικονομία, την κοινωνία, την άμυνα, την εξωτερική πολιτική, τη διεθνή εκπροσώπηση της χώρας, την ετοιμότητα διαχείρισης κρίσεων, την ειλικρίνεια, την πολιτική ευαισθησία και τη διαρκή προσπάθεια.
«Είμαι σίγουρος ότι θα αποφασίσουν σωστά», κατέληξε εμφατικά.
Κύριο θέμα της σημερινής συνερίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι η παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, δράσεων για τη δημόσια διοίκηση:
Η ανακοίνωση του ΑΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΩ.
Από τις 08:00 έως τις 13:00!
Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση που ρυθμίζει τους όρους και τις διαδικασίες για την τοποθέτηση και εκμετάλλευση ναυδέτων εκτός θαλάσσιων ζωνών λιμένα, για τουριστικά πλοία και μικρά σκάφη.
Δριμεία απάντηση έδωσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και τ. Υφυπ. Πολιτισμού-Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, από το βήμα Βουλής, στον Υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν