Προσοχή: Τηλεφωνική απάτη (voicephising), όπου οι καλούντες υποδύονται υπηρεσίες της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου
Κύκλωμα απατεώνων επιτίθεται σε προμηθευτές / αναδόχους έργων
Μια νέα μέθοδος κακόβουλης επίθεσης παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες από κύκλωμα απατεώνων. Αυτή τη φορά, οι επιτιθέμενοι υποδύονται υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, χρησιμοποιώντας υπαρκτά ονοματεπώνυμα, με σκοπό να αποσπάσουν, από εταιρείες προμηθευτών και αναδόχων έργων, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών IBAN και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες με το πρόσχημα τεχνικού προβλήματος στις πληρωμές.
Προσοχή: Οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δεν ζητάνε ποτέ μέσω τηλεφώνου στοιχεία IBAN.
Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προειδοποιούν προμηθευτές και αναδόχους: «Μην δίνετε κανένα στοιχείο από το τηλέφωνο. Ενημερώστε συνεργαζόμενους αναδόχους για την τηλεφωνική / ηλεκτρονική απάτη».
Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2026 θα γίνει η παραλαβή της Πράσινης Σημαίας των Οικολογικών Σχολείων κατά τη διάρκεια του 1ου Μαθητικού Φεστιβάλ Οικολογικών Σχολείων, που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ανταγόρα και θα καταλήξει στην Πλατεία Ελευθερίας.
Ο σχεδιασμός έργων και δράσεων στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης μικρών νησιών της Περιφέρειας και η δημιουργία υπηρεσίας για συλλογή και μεταφορά αποβλήτων, στην ατζέντα της τηλεδιάσκεψης
Δείτε την ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.