ΠΝΟ: 48ωρη απεργία από την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου

Κοινωνια Σάββατο, 4η Φεβρουαρίου 2023
6db1693d648b74439d99671f30793423.jpg

Δύο συνεχόμενες επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από τις 6 το πρωί της Παρασκευής προανήγγειλε η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών, με αφορμή το θέμα των νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το συνδικαλιστικό σωματείο των πληρωμάτων, παρά το γεγονός ότι έχει υπογραφεί προσύμφωνο για τις αλλαγές στην συλλογική σύμβαση εργασίας, παρουσία των αρχών του υπουργείου Ναυτιλίας, οι εργοδοτικές ενώσεις έφεραν μια συλλογική σύμβαση προς υπογραφή απ’ όπου αυθαίρετα αφαιρέθηκαν άρθρα και παράγραφοι κατά την κρίση τους, χωρίς ποτέ να έχουμε αποδεχθεί ή ακόμα και να έχουμε συζητήσει τέτοιες αλλαγές.

Προσθέτει ότι οι αλλαγές στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία είχε συμφωνηθεί βάση του προσυμφώνου, ελέγχθηκε από δύο συνηγόρους του σωματείου των πληρωμάτων και από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ έγιναν αποδεκτές και από τη γενική συνέλευση των μελών του σωματείου.

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών αναμένεται να συμμετάσχει και στην 48ωρη πανελλαδική απεργία, σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων, που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία από την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 από τις 6 το πρωί έως την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 6 το πρωί.

kathimerini.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
26 °C
Κυριακή, 29 Ιουνίου 9:35ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency