Σταμάτης Αλαχιώτης: Γράμμα στον Μηνά Κοσαρή του Λεωνίδα

Κοινωνια Παρασκευή, 3η Φεβρουαρίου 2023
17d3968e0bf66a499c1c18e3d157a560.jpg

Γράμμα στον Μηνά Κοσαρή του Λεωνίδα

Έμαθα τα νέα σου από την Καίτη την κόρη σου, και δεν το πίστευα. Πώς έφυγες έτσι βιαστικός; Δεν σκέφτηκες την παρέα μας τα καλοκαίρια; Από πού θα μαθαίνω τώρα τα νέα του χωριού μας, τη σωστή πολιτική σου κρίση, τις κοινωνικές σου ευαισθησίες που πάντα με εντυπωσίαζαν; Τι θα πω και στα εγγονάκια μου, που σε αγαπούσαν σαν παππού τους, με την αγάπη σου και την απλοχεριά σου; Καταλαβαίνεις, βέβαια, πως είναι κουβέντες βαθιάς θλίψης, αλλά όπως πάντα δεν θα διαφωνήσεις μαζί μου.

Φίλε Μηνά, μάθε πως σε αναφέρω ως τον μοναδικό μου αδελφικό φίλο σε ένα βιβλίο μου, που δεν πρόλαβες να διαβάσεις. Με τιμούσε η άδολη φιλία σου, τα παραδεισένια παιδικά μας χρόνια στο Λαγούδι που ήμασταν μαζί από το πρωί μέχρι το βράδυ να παίζουμε μπάλα ή να κάνουμε σκανδαλιές. Σε ζήλευα, ξέρεις, καμιά φορά όταν βάζαμε πόδια να διαλέξουμε παίχτες για τις ομάδες μας και σε προτιμούσαν πρώτο πιο συχνά από μένα. Σε ζήλευα και για την πραότητά σου, την τιμιότητά σου, την αμέριστη αλληλεγγύη σου στον καθένα. Δεν άλλαξες μήτε με τα χρόνια, πάντα ξεχωριστός, σοβαρός, δοτικός, ένα διαμάντι.

Μα, ακόμα κι όταν χαθήκαμε λίγα χρόνια, λόγω δικών μου ενασχολήσεων, σε είχα πάντα μες στην καρδιά μου. Σε έφερνα στο μυαλό μου, μου το απασχολούσες, γιατί ξεχώρισα πάνω σου όχι μόνο την καλοσύνη, τον άμεμπτο χαρακτήρα σου, αλλά και την πιστή κι αγνή φιλία σου. Γι’ αυτό η θλίψη μου είναι βαριά, όπως και σε όσους είχαν την τύχη να σε γνωρίσουν, να σε αγάπησαν. Μας λείπεις, φίλε Μηνά, δυσαναπλήρωτο το κενό σου στις καρδιές μας. Τι θα κάνει η καλοκαιρινή μας παρέα στο Τιγκάκι δίχως τη σου; Δίχως τη ψυχή της; Δίχως τον καλόκαρδο, πάντα χαμογελαστό και γλυκομίλητο αρχηγό της;

Θα λείψεις, όμως, και από την κοινωνία, που έχασε ένα τέλειο οικογενειάρχη, ένα άμεμπτο επιχειρηματία, ένα υπεύθυνο πολίτη που έβλεπε τα στραβά και τα διαλαλούσε να διορθωθούν. Σε στεναχωρούσε, μου έλεγες, η αδιαφορία πολλή κόσμου, η ασυδοσία άλλου τόσου, αλλά με ανθρώπους δίχως εσένα έτσι θα πορεύεται ο κόσμος, ώσπου να ξυπνήσει.

Έχεις αφήσει, ωστόσο, παρακαταθήκες στην οικογένειά σου, στους φίλους σου, σε όσους είχαν την τύχη να σε γνωρίσουν, να σε ζήσουν από κοντά· και τέτοιες παρακαταθήκες αργά ή γρήγορα βγάζουν βλαστάρια. Παρηγοριέμαι που με τέτοια μπαγάζια θα είναι το ταξίδι σου ανώδυνο, αξέχαστε φίλε Μηνά, φίλε της καρδιάς μου, φίλε της ονειρεμένης μας παρέας.

Ο πιστός σου φίλος

Σταμάτης Αλαχιώτης

Πάτρα 3-2-23

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
200217214419_protikatoikia-550x345.jpg
ΣτΕ: Μπλόκο στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο, εφόσον ο οφειλέτης έχει και άλλα περιουσιακά στοιχεία

Αφορά οφειλές πολιτών προς το Δημόσιο, Δ.Ο.Υ., ΟΤΑ (α' και β' βαθμού), ασφαλιστικά Ταμεία και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου

deh.jpg
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, αύριο Παρασκευή, στην Κω - Δείτε τις περιοχές

Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή, από τις 08:00 έως τις 10:00, σε περιοχές της Κω

stighmiotipo-othonis-2026-10-14-102956.webp
Κλειστή η Ακτή Κουντουριώτου αύριο και το Σάββατο από τις 08:00 έως τις 13:00 στο πλαίσιο των «Πανελλήνιων Αγώνων Ποδηλασίας Special Olympics Hellas - Κως 2026»

Κλειστή στην κυκλοφορία οχημάτων θα παραμείνει η Ακτή Κουντουριώτου την Παρασκευή και το Σάββατο, λόγω της διεξαγωγής των «Πανελλήνιων Αγώνων Ποδηλασίας Special Olympics Hellas» στην Κω

846528747_1436801015299068_6301824174999576734_n.jpg
Ο Σπύρου 8ος στην Ευρώπη με 9 πανελλήνια ρεκόρ

Την όγδοη θέση στην Ευρώπη και εννέα πανελλήνια ρεκόρ κατέκτησε ο αθλητής του ΠΑΣ Ανταγόρα Παναγιώτης Σπύρου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Εφήβων που διεξάγεται στο Δυρράχιο της Αλβανίας

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
19 °C
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 9:08ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας