ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Καύση προϊόντων κλαδέματος και φυτικών υπολειμμάτων».
Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενημερώνει ότι εκδόθηκε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων με ισχυρές βροχές-καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους 8-9Β. Σύμφωνα δε με αυτό προβλέπεται ότι τα έντονα φαινόμενα σε Κυκλάδες-Δωδεκάνησα θα διαρκέσουν από Πέμπτη 26/1 ως και Παρασκευή 27/1 με ιδιαίτερα θυελλώδεις ανέμους,
Επειδή σύμφωνα με τη νέα Πυροσβεστική διάταξη 9/2021 (ΦΕΚ 1923/Β/2021), Άρθρο 4 επιτρέπεται από την 16η Νοεμβρίου 2022 έως και την 30 Απριλίου 2023 η καύση υπολειμμάτων των κλαδεμάτων, κ.λπ. φυτικών υπολειμμάτων, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που τίθενται σε αυτό, λόγω των ισχυρών – θυελλωδών ανέμων που θα επικρατήσουν αυτό το διάστημα, παρακαλούμε πολύ τους αγρότες, κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και να αποφύγουν να προχωρήσουν σε καύσεις προϊόντων κλαδέματος και φυτικών υπολειμμάτων όσο διαρκούν οι θυελλώδεις άνεμοι στην περιοχή μας.
Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (https://www.pnai.gov.gr/archives/16891) υπάρχουν αναρτημένες Οδηγίες Προστασίας από Έντονα Καιρικά Φαινόμενα καθώς και από έκτακτα φαινόμενα καταστροφών (φυσικών και τεχνολογικών) καθώς και σχετικές πληροφορίες με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση. Επίσης στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας υπάρχει αναρτημένο έντυπο με οδηγίες αυτοπροστασίας από φυσικές καταστροφές που περιλαμβάνει απλές οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες για προστασία από σεισμούς, δασικές πυρκαγιές, έντονα καιρικά φαινόμενα κ.ά. στο σύνδεσμο: https://www.civilprotection.gr/sites/default/gscp_uploads/mini_edition_2018.pdf.
.
Ερμούπολη 25 Ιανουαρίου 2023
Η 80 ΑΔΤΕ διοργανώνει εκδήλωση στο Πυλί στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Διατροφής, με σκοπό την ανάδειξη της διατροφικής, ιστορικής και πολιτισμικής αξίας του άρτου
Στο χρονοδιάγραμμα των εργασιών για την αποκατάσταση του λιμανιού και του παραλιακού μετώπου της Κεφάλου αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην εκπομπή «Face to Face» του Kosnews24.
Η ανανεωμένη ιστοσελίδα rhodes.gr συνδυάζεται πλέον με την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης Open Council, σηματοδοτώντας τη μετάβαση του Δήμου Ρόδου στην πλήρη ψηφιακή εξυπηρέτηση των πολιτών
Για ακόμη μία χρονιά τα «Αθλητικά Μονοπάτια» επιστρέφουν στη Νίσυρο, δίνοντας τη δυνατότητα σε παιδιά και ενήλικες να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες κατά τη χειμερινή περίοδο
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας