Η εισαγγελία της Κω άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του Παναγιώτη Δημητρά, διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), για εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση μεταναστών

Κοινωνια Τετάρτη, 21η Δεκεμβρίου 2022
4a3a2e41120b02ca26770e544c8e72ef.jpg

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Παναγιώτη Δημητρά και σε διευθυντή ΜΚΟ - Το χρονικό και οι δικογραφίες του λιμενικού

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Η εισαγγελία της Κω άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του Παναγιώτη Δημητρά, διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), για εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση μεταναστών. Παράλληλα ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του Τόμι Όλσεν, ιδρυτή και διευθυντή της οργάνωσης Aegean Boat Report.

Τόσο ο κ. Δημητράς όσο και ο κ. Όλσεν κατηγορούνται για «συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό να παραλαμβάνει στοιχεία πολιτών τρίτων χωρών, οι οποίοι επιχειρούν παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη είσοδο και διαμονή αυτών, αποστέλλοντας στις αρχές τα πλήρη στοιχεία τους και το ακριβές σημείο εντοπισμού τους στη χώρα, προκειμένου οι τελευταίοι να υπαχθούν στις διαδικασίες ασύλου».

Και όλα αυτά με την επιβαρυντική περίπτωση της τέλεσης αυτών των αδικημάτων «κατ’ επάγγελμα, καθώς από την υποδομή που έχει δημιουργήσει (δηλαδή τη λειτουργία της οργάνωσης Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι) προκύπτει πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης της πράξης και πορισμός εισοδήματος».

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως η Aegean Boat Report είχε αναδημοσιεύσει fake news της Άγκυρας με βάση τα οποία η Ελλάδα στρατικοποιεί τα ελληνικά νησιά.

Μάλιστα τόσο το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, όσο και ΜΜΕ της γείτονας, αναδημοσίευσαν και έκαναν «σημαία» την αναδημοσίευση της Aegean Boat Report, επαναλαμβάνοντας τις καταγγελίες κατά της Ελλάδας. Το Anadolu σημειώνει πως η συγκριμένη ΜΚΟ επιβεβαιώνει : «την αντίθεση της Τουρκίας στη στρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο, λέγοντας ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να είναι "πρόκληση”.

ρτφυγηω.png

«Η μη κυβερνητική οργάνωση Aegean Boat Report με έδρα τη Νορβηγία ερμήνευσε τον οπλισμό ελληνικών νησιών στο Αιγαίο ως πρόκληση. H Αθήνα λέει ψέματα» έγραφε η Yeni Akit. «Η Aegean Boat Report με έδρα τη Νορβηγία αποκάλυψε τα γεγονότα. Η ΜΚΟ έστειλε μήνυμα στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντάς του : «Ο οπλισμός των νησιών του Αιγαίου είναι πρόκληση και η Τουρκία έχει δίκιο για τους πρόσφυγες» σχολίαζε δημοσίευμα της εφημερίδας Sabah, με τίτλο: «Νορβηγική ΜΚΟ αποκάλυψε το παιχνίδι της Ελλάδας στα νησιά. Η Τουρκία έχει δίκαιο: Παραβιάζεται η Λωζάνη».

τ7γθηξνμ ,.png

«Η νορβηγική MKO Aegean Boat Report χαρακτήρισε πρόκληση τον εξοπλισμό των νησιών της Ελλάδας στο Αιγαίο» γράφει η ελληνική έκδοση του δικτύου TRT. Ποια είναι η «Aegean Boat Report» Ερωτηματικά δημιουργούνται από τη δράση της ΜΚΟ «Aegean Boat Report» στα νησιά του Αιγαίου.

Πηγή: protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
200217214419_protikatoikia-550x345.jpg
ΣτΕ: Μπλόκο στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο, εφόσον ο οφειλέτης έχει και άλλα περιουσιακά στοιχεία

Αφορά οφειλές πολιτών προς το Δημόσιο, Δ.Ο.Υ., ΟΤΑ (α' και β' βαθμού), ασφαλιστικά Ταμεία και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου

deh.jpg
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, αύριο Παρασκευή, στην Κω - Δείτε τις περιοχές

Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή, από τις 08:00 έως τις 10:00, σε περιοχές της Κω

stighmiotipo-othonis-2026-10-14-102956.webp
Κλειστή η Ακτή Κουντουριώτου αύριο και το Σάββατο από τις 08:00 έως τις 13:00 στο πλαίσιο των «Πανελλήνιων Αγώνων Ποδηλασίας Special Olympics Hellas - Κως 2026»

Κλειστή στην κυκλοφορία οχημάτων θα παραμείνει η Ακτή Κουντουριώτου την Παρασκευή και το Σάββατο, λόγω της διεξαγωγής των «Πανελλήνιων Αγώνων Ποδηλασίας Special Olympics Hellas» στην Κω

846528747_1436801015299068_6301824174999576734_n.jpg
Ο Σπύρου 8ος στην Ευρώπη με 9 πανελλήνια ρεκόρ

Την όγδοη θέση στην Ευρώπη και εννέα πανελλήνια ρεκόρ κατέκτησε ο αθλητής του ΠΑΣ Ανταγόρα Παναγιώτης Σπύρου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Εφήβων που διεξάγεται στο Δυρράχιο της Αλβανίας

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
19 °C
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 12:45ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας