ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Την μπάλα στην εξέδρα πέταξε ο Δήμαρχος Κω όσον αφορά το κυκλοφοριακό στη Ζιά.

Νικητιάδης : Ξανά αποκλεισμένα ακτοπλοϊκώς η Κάρπαθος και η Κάσος

Πολιτικη Παρασκευή, 21η Οκτωβρίου 2022
2b4ec718eed8164951a912a441f033f7.jpg

Νικητιάδης : Ξανά αποκλεισμένα ακτοπλοϊκώς η Κάρπαθος και η Κάσος

Ο εμπαιγμός και οι παλινωδίες της κυβέρνησης σε βάρος των κατοίκων των νησιών μας συνεχίζονται χωρίς ντροπή. Η Ηρωική Νήσος Κάσος και η Κάρπαθος απειλούνται για μία ακόμη φορά με «ακτοπλοϊκό αποκλεισμό» για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Ο πολυδιαφημισμένος διαγωνισμός για την σύνδεση Κάσου – Καρπάθου κρίθηκε άγονος καθώς καμία εταιρεία δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον για την κάλυψη της γραμμής.

Την ίδια ώρα, παρά τις κατηγορηματικές εξαγγελίες του αρμόδιου υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας, σοβαρός είναι ο κίνδυνος να μείνουν τα δύο νησιά χωρίς πλοίο για 12 ημέρες, έως ότου επαναδρομολογηθεί -και πάλι προσωρινά- το ΠΡΕΒΕΛΗΣ την 1η Νοεμβρίου.

Από τα μέσα Ιουλίου είχε προκύψει το ίδιο θέμα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κάσου. Η ιστορία επαναλαμβάνεται, ως τραγωδία και το «δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» επιβεβαιώνεται στη χειρότερη μορφή του. Δεν μπορεί να είναι σοφή μία κυβέρνηση που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα πολλές φορές.

Οι «επιτελικές» και «άριστες» κινήσεις της κυβέρνησης καταρρέουν σε τομείς σημαντικούς όπως είναι οι συνδέσεις των νησιών μας και όταν μάλιστα ο απέναντι γείτονας έχει παρεκτραπεί πλήρως, επιδεικνύοντας απόλυτη ασέβεια στο Διεθνές Δίκαιο. Δυστυχώς η κυβέρνηση είναι μακριά από τη νησιωτική πραγματικότητα.

Παρά τις έγκαιρες και επανειλημμένες εκκλήσεις της τοπικής κοινωνίας προς την κυβέρνηση για άμεση επίλυση του προβλήματος και παρά την κατάθεση δίκαιων αιτημάτων και συγκεκριμένων προτάσεων, δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμη καμία ουσιαστική ανταπόκριση από την κυβέρνηση της Ν.Δ. που θέτει σε κίνδυνο την εδαφική και οικονομική συνοχή των νησιών καθώς και τις προοπτικές εκμετάλλευσης της τουριστικής δραστηριότητας που τους αναλογούν.

Δεν μπορούμε παρά να μην επαναλάβουμε τα όσα αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση απευθυνόμενη προς τη Νέα Δημοκρατία και η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Ηρωικής Νήσου Κάσου που μεταξύ άλλων τονίζει «Στην Κάσο έχει γίνει ανέκδοτο πως το Πρέβελης θα εμφανιστεί με τα χρώματα της Blue Star για να υλοποιηθεί η εξαγγελία σας. Γελάνε ακόμη και οι πιο φανατικοί ψηφοφόροι σας.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
zia5.jpg
ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ:  Η Ζιά χρειάζεται ένα ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης και ευταξίας

‘’ Ο κ. Νικηταράς , μιλώντας για τα προβλήματα της Ζιάς συμπεριφέρεται σα να ανέλαβε Δήμαρχος σήμερα.''

stighmiotipo-othonis-2025-06-26-122447.png
Advertorial 26/06/25
Οι Τετάρτες αποκτούν άλλο νόημα! Ξεκινάει beach parties από τις 2 Ιουλίου το Ammos Beach Bar

Μετά τα εκρηκτικά Κυριακάτικα parties που είναι talk of the town, το Ammos Beach Bar ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά!

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
31 °C
Πέμπτη, 26 Ιουνίου 10:45ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency