H μουσικοχορευτική παράσταση «Μικρασία Χαίρε» του Λυκείου Ελληνίδων Κω

Κοινωνια Δευτέρα, 1η Αυγούστου 2022
f5cd5358015476016dd522c683efe4fd.jpg

Το Λύκειο Ελληνίδων-Παράρτημα Κω, στο πλαίσιο των Θερινών Ιπποκρατείων 2022, παρουσίασε μια μοναδική Μουσικοχορευτική Παράσταση με τίτλο «Μικρασία Χαίρε» την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022, στις 20:00 στον κατάμεστο αύλειο χώρο του 7ου Δημοτικού σχολείου Κω. Στην παράσταση συμμετείχαν η χορευτική ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων Κω και η Μικρασιατική ορχήστρα «Μανουσάκια».

Μια σπουδαία εκδήλωση με την οποία τίμησαν την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική εκστρατεία, μια μουσική περιπλάνηση με τραγούδια, χορούς και αφηγήσεις από την Οδύσσεια των Μικρασιατών, που αποτυπώνει μνήμες τραγικές. Ένα ταξίδι μελωδικό πίσω στον χρόνο για να τιμηθεί η γενιά της προσφυγιάς, αλλά και για να τονιστεί ότι οι πατρίδες που χάθηκαν θα μείνουν αλησμόνητες.

Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Κω κ.Τέτη Φάκκου, η οποία ανέφερε ότι τον τίτλο της εκδήλωσης «Μικρασία Χαίρε»

τον δανείστηκαν από το βιβλίο του Μικρασιάτη λογοτέχνη Ηλία Βενέζη, ο οποίος βίωσε την καταστροφή και τις δραματικές της συνέπειες. Κι όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Κω, στη νέα τους πατρίδα οι πρόσφυγες, μαζί με τα ελάχιστα υπάρχοντά τους και τα εικονίσματα, έφεραν και κράτησαν αναλλοίωτα τα ήθη, τα έθιμα, τα φαγητά, τους χορούς, τα τραγούδια και μπόλιασαν την ελληνική παράδοση, την οποία αγάπησαν οι ντόπιοι και οι νεότερες γενιές.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς και η αντιδήμαρχος πολιτισμού Σέβη Βλάχου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
rithmisi-hreon-1024x577.webp
Ερχονται 72 δόσεις για χρέη σε Εφορία, Ταμεία – Ποιους απειλούν οι κατασχέσεις «εξπρές», οι κρυφές παγίδες

Οι όροι ένταξης στη ρύθμιση που αφορά συνολικά 2.000.000 οφειλέτες και σύμφωνα με τους αρμόδιους θα είναι η τελευταία - Η προθεσμία, τα επιτόκια και όσα πρέπει να ξέρετε - Ηλεκτρονικοί έλεγχοι και κατασχέσεις για τους κακοπληρωτές

audit_tax.webp
ΑΑΔΕ: Ανοίγει το «ΔΕΟΣ», η νέα γραμμή καταγγελιών κατά της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου

Το νέο εργαλείο θα επικεντρώνεται στη νέα νεοσύστατη δομή ΔΕΟΣ της ΑΑΔΕ που αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο στον συντονισμό και διενέργεια ελέγχων για βαριές και σύνθετες παραβάσεις

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
21 °C
Τετάρτη, 27 Μαΐου 7:45ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency