ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Υπάρχει έλεγχος στους κοινόχρηστους χώρους ή, με πολιτικές εντολές, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει;

Η Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Κω προς το Υπουργείο Τουρισμού για τον δασμό σε νυφικό, από το τελωνείο της Κω στο αεροδρόμιο, σε Αγγλίδα τουρίστρια

Τουρισμος Παρασκευή, 24η Ιουνίου 2022
e37cc2fc746e5c7e56f269b1ab66b2a3.jpg

Δείτε παρακάτω την επιστολή


Προς:
Υπουργό Τουρισμού , κ. Κικίλια


Κοιν: Υφυπουργό Τουρισμού, κα Ζαχαράκη
Διοικητή ΑΑΔΕ, κ. Πιτσιλή
ΣΕΤΕ
ΞΕΕ
ΠΟΞ

  • MME

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,


Στις 20/6/2022, επισκέπτρια του νησιού της Κω, Αγγλίδα υπήκοος έφθασε στην Κω, έχοντας προγραμματίσει να τελέσει το γάμο της κατά τη διάρκεια των διακοπών της στο νησί.


Στο αεροδρόμιο δέχτηκε τελωνειακό έλεγχο, καθώς μετέφερε σε χειραποσκευή το νυφικό που θα φορούσε στο γάμο της και της επιβλήθηκε σχετικά ως φόρος/δασμοί το ποσό των 150 Ευρώ.


Σε επικοινωνία μας με τον αρμόδιο υπάλληλο του τελωνείου, αυτός μας ενημέρωσε πως είναι υποχρεωμένος να επιβάλει τον συγκεκριμένο φόρο βάσει της κείμενης νομοθεσίας.


Ακόμα και αν η διαδικασία που εν προκειμένω ακολουθήθηκε είναι τυπικά σύμφωνη με τη νομοθεσία, σε μια τουριστική χώρα, όπως η δίκη μας, η οποία μάλιστα (και ορθά) θέλει να αναπτύξει περαιτέρω τον γαμήλιο τουρισμό, παρόμοια παράδοξα που προκύπτουν από τη τυπολατρική εφαρμογή του νόμου θα πρέπει, ακόμα και αν δεν μπορούν να προβλεφθούν, σε κάθε περίπτωση να επιλύονται πριν πάρουν έκταση.

Και στη συγκεκριμένη περίπτωση το παραπάνω συμβάν έχει ήδη γίνει γνωστό μέσω των κοινωνικών δικτύων, και έχει δημιουργηθεί αρνητικότατη εντύπωση για τον προορισμό και τη χώρα μας.

Παρακαλούμε να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε παρόμοιο περιστατικό να μην επαναληφθεί στο μέλλον.

Με τιμή,

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Κω ,

Η Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Κωνσταντίνα Σβύνου Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Ο σύνδεσμος αντιγράφηκε!
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ekav1.jpg
Θάνατος 68χρονου Πολωνού χθες στην Κω

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το μεσημέρι, Σάββατο 14 Ιουνίου.

astynomianew.jpg
Τουρίστριες από την Ολλανδία κατήγγειλαν για βιασμό δύο Αλβανούς στην Κω - Αρνούνται τις κατηγορίες οι δύο άνδρες

Οι δύο κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι η σεξουαλική πράξη έγινε με τη συναίνεση των δύο γυναικών.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
28 °C
Κυριακή, 15 Ιουνίου 6:52ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency