Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Β. Δωδ/σου του ΚΚΕ με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κω

Πολιτικη Πέμπτη, 2η Ιουνίου 2022
4cfca6ae126c2ffa924be6e930ab6cae.jpg

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τομεακής Επιτροπής Β. Δωδ/σου ΚΚΕ

με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο νησί της Κω.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κω τίποτα το ουσιαστικό δεν σήμανε για το λαό της Κω.

Εν αναμονή του νέου φετινού ρεκόρ τουριστικών αφίξεων, ο Πρωθυπουργός ούτε μια λέξη δεν βρήκε να πει για τους χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλους και άλλους εργαζόμενους στο νησί που μαστίζονται από την ακρίβεια στα είδη διατροφής, τα καύσιμα, την ενέργεια, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Για τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας στα ξενοδοχεία με λιγοστό προσωπικό και χαμηλές αμοιβές.

Κουβέντα δε βρήκε να πει για την ανάγκη εδώ και τώρα στελέχωσης του Νοσοκομείου Κω με γιατρούς και νοσηλευτές όλων των ειδικοτήτων. Οι γνωστές σε όλους απαράδεκτες ελλείψεις σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό χαρακτηρίζονται επικίνδυνες αφού σε ένα νησί με πληθυσμό που αγγίζει τους 140.000 τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν υπάρχει πλέον παθολόγος! Όσο για την εξαγγελία ανέγερσης νέου νοσοκομείου στα πρότυπα της Λευκάδας μόνο ανησυχία πρέπει να προκαλεί στο λαό του νησιού αφού στη Λευκάδα βεβαίως φτιάχτηκε υπερσύγχρονο νοσοκομείο, το οποίο, παραμένει όμως και αυτό υποστελεχωμένο όπως και το παλιό.

Ο λαός της Κω δεν έχει κανένα λόγο να πιστέψει σε υποσχέσεις που ουσιαστικά δε θα λύσουν κανένα από τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Αντίθετα μπορεί με τον οργανωμένο αγώνα του μέσα στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία, να φέρει στο προσκήνιο και να διεκδικήσει:

  • Την άμεση και πλήρη στελέχωση με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, του ΕΚΑΒ και των δομών πρωτοβάθμιας υγείας στο νησί
  • Ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια με μείωση της τιμής και κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα και των ειδικών φόρων στα καύσιμα, μείωση στο 50% των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τον πληθωρισμό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας που να εξασφαλίζουν εισόδημα που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες και συνθήκες εργασίας με δικαιώματα.

Τ.Ε

Β.Σ Δωδ/σου ΚΚΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
penthos1_fa_new.png
Βαρκάς Θεοδόσης: Για τον Βασίλη Γιαννακάκη…

''Όταν ο νους του ανθρώπου δεν χωρά κάτι τόσο τραγικό... ''

stighmiotipo-othonis-2025-06-27-185044.png
Συνάντηση των ενδιαφερομένων μερών του ευρωπαϊκού έργου TAAS διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Στο πλαίσιο του 3ου Stakeholders Meeting του ευρωπαϊκού έργου TAAS – Serving Digital Transformation in Tourism, που πραγματοποιήθηκε χθες 26 Ιουνίου 2025 στη Ρόδο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέδειξε ως κορυφαία προτεραιότητα την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων στον τουριστικό τομέα. 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
27 °C
Παρασκευή, 27 Ιουνίου 11:36ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency