Ανακοίνωση - Καταγγελία της 'Ενωσης Αστυνομικών Β΄ Δωδεκανήσου

Αστυνομικο Πέμπτη, 21η Απριλίου 2022
94312c80684da219486f742747172491.jpg

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

( ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ- ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΩΝ- ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΩΝ- ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ)


Αριθ. Πρωτ:19/22

Κως, 21 Απριλίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αναβιώνοντας στον νου μας πάλαι ποτέ εποχές, πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Διοικητής του Α.Τ. Πάτμου, αποσπάται αιφνιδίως για τρείς (03) μήνες στο Α.Τ. Ερμούπολης Σύρου, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις εναντίον του, διότι προφανώς στους καιρούς που ζούμε το να εκτελείς με ζήλο τα αστυνομικά σου καθήκοντα, σε καθιστούν έρμαιο σε οποιονδήποτε του προσβάλλεται το συμφέρον.

Αρχικώς διατάχθηκε η απόσπασή του στο τέλος του Μαρτίου 2022 και κατόπιν ένστασης του κ. Διοικητή η οποία δεν έγινε δεκτή, εκ νέου διατάχθηκε η απόσπαση του.

Ελλείψει κάποιας καταγγελίας ή εκκρεμούς πειθαρχικής υπόθεσης, κάτι που τουλάχιστον θα υπαινισσόταν σοβαρό λόγο έλλειψης πειθαρχίας για να δικαιολογήσει την απόσπασή του εκτός περιοχής μετάθεσης, για μία ακόμα φορά η Διοίκηση καταφεύγει στις «σοβαρές υπηρεσιακές ανάγκες». Ποίες είναι όμως αυτές οι υπηρεσιακές ανάγκες που δικαιολογούν την απόσπαση ενός συναδέλφου, στερώντας τον από ένα Αστυνομικό Τμήμα το οποίο είναι ήδη υποστελεχωμένο και θα έπρεπε να ενισχύεται και όχι να αποψιλώνεται από αστυνομικούς.

Ένα Αστυνομικό Τμήμα με κενό το 1/4 των οργανικών θέσεων, το οποίο χρήζει ενίσχυσης και για το οποίο μάλιστα η Β’ Δ.Α. Δωδεκανήσου ζήτησε εγγράφως ενίσχυση, τόσο λόγω του πολλαπλασιασμού του φόρτου εργασίας κατά τη καλοκαιρινή περίοδο όσο και το ότι αποτελεί πύλη εισόδου στην Ελληνική Επικράτεια και στελεχώνει Γραφείο Διαβατηριακού Ελέγχου, κόβοντας λοιπόν την κεφαλή του καλείται να εκτελέσει το καθήκον του. Αναρωτήθηκε όμως κανείς, με τί ηθικό θα εργαστούν οι συνάδελφοι; Όταν τους εντυπώνεται ότι αν ενοχλήσουν κάποιον που έχει κάποιον «γνωστό», θα βρεθούν σε άλλον τόπο αφήνοντας πίσω συζύγους και παιδιά.

Το Αστυνομικό συνδικαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα, κατόρθωσε μετά από έτη αγώνων, να καθιερωθεί το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο μεταθέσεων προστατεύοντας τον Έλληνα Αστυνομικό, από τις εκάστοτε υστερόβουλες προθέσεις και δυστυχώς όπως προκύπτει από το αναγραφόμενα, πρέπει και οφείλουμε καθημερινώς, ζητώντας το αυτονόητο, να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ανεμπόδιστα στην Ελληνική κοινωνία τις υπηρεσίες μας.

Μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η εκκωφαντική σιωπή των εκπροσώπων της Ένωσης Αξιωματικών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΛΟΖΗΣ Πέτρος

-Ο-

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΗΛΙΟΣ Χρήστος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
deddie-reyma.webp
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 18 Οκτωβρίου σε όλο το νησί της Κω

Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε ολόκληρο το νησί της Κω την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

stighmiotipo-othonis-2026-10-16-081325.png
Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στον Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Ζηπαρίου

Ζημιές τόσο στο εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Ζηπαρίου προκάλεσαν άγνωστοι τις προηγούμενες ημέρες, καταστρέφοντας παιχνίδια και παιδαγωγικό υλικό

stighmiotipo-othonis-2026-10-16-080233.png
Νέα πτώση οροφής στο Νοσοκομείου Λέρου

Νέα πτώση τμημάτων ψευδοροφής σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Λέρου, λίγες ημέρες μετά από αντίστοιχο περιστατικό. Τα σωματεία των εργαζομένων καταγγέλλουν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας και ζητούν άμεσο τεχνικό έλεγχο

200217214419_protikatoikia-550x345.jpg
ΣτΕ: Μπλόκο στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο, εφόσον ο οφειλέτης έχει και άλλα περιουσιακά στοιχεία

Αφορά οφειλές πολιτών προς το Δημόσιο, Δ.Ο.Υ., ΟΤΑ (α' και β' βαθμού), ασφαλιστικά Ταμεία και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
19 °C
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 11:52ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας