Ακυβερνησία ΙΦ σκάφους στην Κω

Κοινωνια Τετάρτη, 13η Απριλίου 2022
6e911d735b93f7e5ab0183117b0bb732.jpg

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Κω και Νισύρου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ “BEAUTIFUL HELEN” Ν.Π. 12434, στη θαλάσσια περιοχή 4 ν.μ. ανατολικά ν. Νισύρου, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων ένας 43χρονος τραυματίας.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ρ/Κ “ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ” Ν. Βόλου 562 και το Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ” Ν.Π.12734, προς παροχή συνδρομής. Ο 43χρονος μετεπιβιβάστηκε στο περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον λιμένα Καρδάμαινας ν. Κω, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, ενώ το “BEAUTIFUL HELEN” ρυμουλκήθηκε από το “ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ” και κατέπλευσε με ασφάλεια στον Λιμένα Καρδάμαινας Κω, όπου αποβιβάστηκαν και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Από τη Λιμενική Αρχή Κω που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και της προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο οργανισμό, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
eksetaseis-egkumosuni-1.jpg
Πρόγραμμα υποστήριξης σε εγκυμονούσες του νησιού από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κω σε συνεργασία με την ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε εγκυμονούσες του νησιού και αφορά στην παροχή πακέτων βρεφικών ειδών.

stighmiotipo-othonis-2025-07-09-080048.png
IRIS: Νέο, αυξημένο όριο στις συναλλαγές από χθες 8 Ιουλίου

Αυξήθηκαν στα 1.000 ευρώ τα ημερήσια όρια μέσω IRIS, με 500 ευρώ για P2P και 500 ευρώ για P2B

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
25 °C
Πέμπτη, 10 Ιουλίου 4:42ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency