Ανακοίνωση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κω για την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κοινωνια Τρίτη, 1η Μαρτίου 2022
1f2c8ab565495fdc0149db6088da65f5.jpg

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Ο δικηγορικός κόσμος, από την πρώτη στιγμή της Ρωσικής εισβολής, θεώρησε ότι δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος στην κατάφωρη αυτή παραβίαση των διεθνών κανόνων δικαίου.

Συγκάλεσε άμεσα τα θεσμικά του όργανα και δια της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

  1. Η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και είναι απερίφραστα καταδικαστέα. Η δια της βίας παραβίαση των συνόρων ανεξαρτήτων κρατών και η, συνεπεία αυτής, προσπάθεια αναθεώρησής τους , αποτελεί παράνομη πράξη, η οποία θα πρέπει να ιδωθεί υπό το πρίσμα του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών.

Ήδη δε, οι εκπρόσωποι μας στα ευρωπαϊκά όργανα, μετά από συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Ολομέλειας, έχουν λάβει θέση σε αυτή την κατεύθυνση.

  1. Tο δικηγορικό σώμα καλεί τη διεθνή κοινότητακαι τους διεθνείς οργανισμούς να παρέμβουν λυσιτελώς για την άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας και την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Παράλληλα δε, να λάβουν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την ορθή διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης, των μεταναστευτικών ροών και των συνεπειών, που η πολεμική αυτή σύγκρουση επιφέρει.

  1. Η Ευρώπη, για μία ακόμη φορά, γίνεται πεδίο πολεμικών συγκρούσεων, που θα επιφέρουν ιδιαίτερα δυσμενείς συνέπειες σε όλους τους λαούς της, απροσδιόριστες σήμερα ως προς την έκταση και έντασή τους. Η Ιστορία, ως φαίνεται, δεν ήταν διδακτική για κάποιους.
  2. Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας, στα πλαίσια του θεσμικού τους ρόλου, θα αναπτύξουν σχετικές πρωτοβουλίες.

Εμείς ως Δικηγορικός Σύλλογος Κω, καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε αντίθετη προς την έννομη τάξη ενέργεια, απ’ όπου και αν αυτή προέρχεται και περιμένουμε εναγωνίως να πρυτανεύσουν οι φωνές της ειρήνης και της δημοκρατίας έναντι των δικτατόρων του κόσμου μας.

Κως 27 Φεβρουαρίου 2022

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω

Μανώλης Χατζηάμαλλος


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ante-geia-ston-karkino.webp
Περίπατος Ζωής 2026: Ένα ''ποτάμi'' αγάπης συγκέντρωσε 102.127,74 €

Ο σύλλογος «ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ» συγκέντρωσε το ποσό των 102.127,74 ευρώ στον «Περίπατο Ζωής 2026», χρήματα που θα διατεθούν κυρίως για τη στήριξη καρκινοπαθών στα νησιά μας.

deddie-reyma.webp
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 18 Οκτωβρίου σε όλο το νησί της Κω

Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε ολόκληρο το νησί της Κω την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

stighmiotipo-othonis-2026-10-16-081325.png
Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στον Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Ζηπαρίου

Ζημιές τόσο στο εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Ζηπαρίου προκάλεσαν άγνωστοι τις προηγούμενες ημέρες, καταστρέφοντας παιχνίδια και παιδαγωγικό υλικό

stighmiotipo-othonis-2026-10-16-080233.png
Νέα πτώση οροφής στο Νοσοκομείου Λέρου

Νέα πτώση τμημάτων ψευδοροφής σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Λέρου, λίγες ημέρες μετά από αντίστοιχο περιστατικό. Τα σωματεία των εργαζομένων καταγγέλλουν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας και ζητούν άμεσο τεχνικό έλεγχο

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
18 °C
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 11:54ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας