Το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων πανελλαδικών μέσων έχει κεντρίσει η υπόθεση με τις σκελετωμένες και νεκρές αγελάδες που βρέθηκαν στην Κω, με το θέμα να ασχολείται στενά και η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία. Μάλιστα εκπρόσωπός της, κατέθεσε αίτημα με την έναρξη της δίκης να παραστεί η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία ως πολιτική αγωγή για να υποστηρίξει την κατηγορία σε βάρος των δύο κατηγορουμένων, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό.
Η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε στο Αυτόφωρο την προηγούμενη Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου και μετά την αναβολή που πήρε θα συνεχιστεί αυτή την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου.
Συγκεκριμένα μετά από καταγγελία οι κτηνοτρόφοι στους οποίους ανήκουν οι αγελάδες, συνελήφθησαν και εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα σχετικά με την προστασία των ζώων.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το συμβάν.
Την 31-01-2022 το μεσημέρι συνελήφθησαν στην Κω, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κω, δύο ημεδαποί οι οποίοι εξέτρεφαν παραγωγικά ζώα παραβιάζοντας τους κανόνες ευζωίας τους.
Ανείπωτος ο πόνος μας, μα και βαθιά η περηφάνια για τον ΑΝΘΡΩΠΟ Αλκιβιάδη, για τον δικό μας Άνθρωπο.
Έκκληση του εκπαιδευτικού προς την πολιτεία να βρεθεί παιδί για να φοιτήσει στην Α’ τάξη του Δ.Σ. ώστε να μην έχει την τύχη του σχολείου των Αρκιών και κινδυνεύσει με λουκέτο.Δύο μαθητές, ο Σάββας και ο Κυριάκος, φοιτούν στην Ε’ τάξη