Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην παράνομη είσοδο μεταναστών από την Τουρκία στην Κω - 4 Συλλήψεις. ΦΩΤΟ

Αστυνομικο Παρασκευή, 28η Ιανουαρίου 2022
252449e6806977a4fd8b1c10bee49c30.jpg

Στη σύλληψη τεσσάρων (04) ατόμων, δύο αλλοδαπών και δύο ημεδαπών προέβησαν, τα στελέχη του περιπολικού σκάφους και του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Κω, για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση παράνομης διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών κατά συρροή, ενώ ένας αλλοδαπός αναζητείται.

Ειδικότερα, την 17-01-2022 το περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω εντόπισε ταχύπλοο σκάφος με σβηστούς φανούς ναυσιπλοΐας να κινείται από τις ακτές της νήσου Κω με κατεύθυνση προς Τουρκία. Έπειτα από ελιγμούς ανακοπής πορείας και χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων ακινητοποιήθηκε το προαναφερόμενο ταχύπλοο και χειριστής οδηγήθηκε στο Λιμεναρχείο για εξακρίβωση στοιχείων. Παράλληλα, τα στελέχη του Γρ. Ασφαλείας εντόπισαν στην χερσαία περιοχή έξι (06) αλλοδαπούς οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ από την προανάκριση που διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ο ως άνω χειριστής αναγνωρίστηκε από τους παράνομους μετανάστες και ταυτοποιήθηκε ως διακινητής τους ο οποίος και συνελήφθη, ενώ το σκάφος κατασχέθηκε.

Με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) και Ε.Υ.Π. σε συνεργασία ως προς την έρευνα με το κινητό Γραφείο Επιχειρήσεων (Mobile Office) της EUROPOL, από την οποία και ζητήθηκε η συνδρομή της στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (ΕΣΕ), διερευνήθηκε η εμπλοκή τριών (03) επιπλέον ατόμων, ενός αλλοδαπού και δύο ημεδαπών για τους οποίους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και συνελήφθησαν. Παράλληλα διενεργήθηκαν και τρεις νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων

Ένα (01) κυνηγητικό όπλο ITHACA model 37.

Ένα (01) πιστόλι ρεπλίκα «WALTHER P990», χρώματος μαύρο.

Ένα (01) μαχαίρι με μήκος λάμας δεκαέξι (16) εκατοστά και λαβή χρώματος μαύρη-κόκκινη.

Ένα (01) μαχαίρι με μήκος λάμας δεκατέσσερα (14) εκατοστά και λαβή χρώματος μαύρη-κίτρινη.

Ένα (01) μαχαίρι με μήκος λάμας έντεκα και μισό (11,5) εκατοστά και λαβή χρώματος πράσινη με σκάλισμα.

Μια (01) ηλεκτρονική διόπτρα νυκτός μάρκας «OSPREY GLOBAL».

Ένας (01) ηλεκτρονικός πλοηγός (GPS) θαλάσσης μάρκας «CONDOR F-238», χρώματος πράσινο.

Μια (01) μονάδα ηλεκτρονικού Υπολογιστή χρώματος γκρι-μαύρο άνευ διακριτικών χαρακτηριστικών.

Ένας (01) φορητός υπολογιστής μάρκας HP χρώματος μαύρο.

Ένας (01) σκληρός δίσκος υπολογιστή μάρκας TOSHIBA.

Ένας (01) φορητός αποσπώμενος δίσκος αποθήκευσης (USB) χρώματος λευκό.

Δεκαοχτώ (18) κινητά τηλέφωνα.

Μια βιντεοκάμερα μάρκας TOSHIBA, χρώματος μαύρο, με μια κάρτα SD.

Μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή μάρκας CASIO, χρώματος χρυσαφί, με μια κάρτα SD SANDISK.

Μια (01) φωτογραφική μηχανή μάρκας «CANON», χρώματος μαύρο.

Εννέα (09) κάρτες sim κινητής τηλεφωνίας.

Δέκα (10) βιβλιάρια τραπέζης

Οι ως άνω συλληφθέντες, φερόμενοι ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δρούσαν ως εξής: ο ένας εκ των αλλοδαπών αναλάμβανε ως καπετάνιος να μεταφέρει τους παράνομους μετανάστες από τα τουρκικά παράλια στην Κω, ο δεύτερος αλλοδαπός, μόνιμος κάτοικος της Κω, παρακολουθούσε τις κινήσεις των περιπολικών σκαφών και παραλάμβανε τους ΠΕΠ από την παραλία. Ο ένας εκ των ημεδαπών, επίσης παραλάμβανε τους ΠΕΠ από την παραλία, τους έκρυβε σε safe houses μέχρι την προμήθειά τους με πλαστά έγγραφα τα οποία παραλάμβανε μέσω ταχυδρομείου από αποστολέα στην Αθήνα κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με μεγαλοδιακινητή από την Τουρκία. Τα πλαστά έγγραφα αποστέλλονταν σε κλειστό φάκελο και διανέμονταν στους παράνομους μετανάστες στα safe houses, με σκοπό την έξοδό τους από το νησί. Ο δεύτερος ημεδαπός φέρεται ότι είχε τις επικοινωνίες με το αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που αναζητείται προκειμένου να διευθετηθούν οι διαδικασίες της παράνομης μεταφοράς. Το όφελος των παράνομων κερδών που αποκόμιζαν τα φερόμενα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν τέσσερις χιλιάδες (4.000) ευρώ κατά κεφαλήν για την παράνομη είσοδο από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Οι ανωτέρω τέσσερις αλλοδαποί και ημεδαποί συλληφθέντες κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση παραμονής διανομής πολιτών τρίτης χώρας εκ κερδοσκοπίας και κατά συρροή, εκ των οποίων οι δύο αλλοδαποί και ο ένας ημεδαπός κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ αναμένεται η απολογία του έτερου ημεδαπού στον Ανακριτή Κω.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Κω, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

wrerfsd.jpg

IMG_20220120_193914.width-1600.jpg

image_67183105-1.width-1600.jpg

IMG_20220126_152006.width-1600.jpg

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
deddie-reyma.webp
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 18 Οκτωβρίου σε όλο το νησί της Κω

Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε ολόκληρο το νησί της Κω την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

stighmiotipo-othonis-2026-10-16-081325.png
Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στον Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Ζηπαρίου

Ζημιές τόσο στο εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Ζηπαρίου προκάλεσαν άγνωστοι τις προηγούμενες ημέρες, καταστρέφοντας παιχνίδια και παιδαγωγικό υλικό

stighmiotipo-othonis-2026-10-16-080233.png
Νέα πτώση οροφής στο Νοσοκομείου Λέρου

Νέα πτώση τμημάτων ψευδοροφής σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Λέρου, λίγες ημέρες μετά από αντίστοιχο περιστατικό. Τα σωματεία των εργαζομένων καταγγέλλουν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας και ζητούν άμεσο τεχνικό έλεγχο

img-ccfba1c2cfc5de1af47eca05f3e8c2ea-v.webp
Μνημόσυνο 40 ημερών Κοκώνας Παναγιωτίδου – Γιακαλή

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2026, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής πόλεως Κω θα τελεστεί το μνημόσυνο για τη συμπλήρωση 40 ημερών από την απώλεια της Κοκώνας Παναγιωτίδου Γιακαλή.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
19 °C
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 12:49ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας