«Βοτσαλάκι, βοτσαλάκι…» - Στη Νίσυρο από τις 6 έως τις 10 Νοεμβρίου

Κοινωνια Τρίτη, 26η Οκτωβρίου 2021
67dcdaaa8d470a16376967e440f43130.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Βοτσαλάκι, βοτσαλάκι…»

Νίσυρος 6-10/11/2021

Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου, συνεχίζοντας την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με την ιστορία και την προστασία των βοτσαλωτών δαπέδων στα Δωδεκάνησα, μετά την επιτυχημένη δράση στο Καστελόριζο, σας προσκαλεί στον δεύτερο σταθμό για φέτος, τη Νίσυρο.

Το «βοτσαλάκι - βοτσαλάκι» είναι μια σειρά δράσεων με σκοπό την αναγνώριση της πολιτιστικής αξίας της παραδοσιακής τέχνης των βοτσαλωτών δαπέδων και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας τους. Περιλαμβάνει δράσεις κοινού με εργαστήρια κατασκευής και διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια, συλλογή αφηγήσεων και μαρτυριών από τους κατοίκους, καθώς και ανοιχτή εκδήλωση.

Στο πλαίσιο των δράσεων κοινού, στη Νίσυρο θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια κατασκευής βοτσαλωτού και ανοιχτές συζητήσεις μεταξύ επαγγελματιών του πολιτισμού, τεχνιτών βοτσαλωτού και πολιτών. Στη συνέχεια, μέσω ενός διαδραστικού παιχνιδιού πόλης, οι νέοι θα κληθούν να συμβάλλουν στην προστασία και στην ανάδειξη των βοτσαλωτών δαπέδων του τόπου τους. Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, η ερευνητική ομάδα της Diadrasis θα συζητά με τους κατοίκους του νησιού συλλέγοντας απόψεις: «για μένα το βοτσαλωτό είναι» στο πλαίσιο συλλογής αφηγήσεων και μαρτυριών, ενώ στο Δημοτικό Ξενώνα “Πολυβώτης” θα λαμβάνει χώρα επιτόπια κατασκευή βοτσαλωτού από εξειδικευμένους τεχνίτες, ανοιχτή στο κοινό. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με ανοιχτή παρουσίαση / ομιλία.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου του ΥΠ.ΠΟ.Α. για το έτος 2021 με φορέα υλοποίησης την ΥΝΜΤΕ Δωδεκανήσου, ανάδοχο δράσης την ΑΜΚΕ Diadrasis και την αρωγή του Δήμου Νισύρου.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021:

Δημοτικός Ξενώνας Πολυβώτης

  • 16:00 – 18:00 “Δημιουργώ με βότσαλα” Εργαστήρια κατασκευής βοτσαλωτού (παιδικό 5-9 ετών & ενηλίκων).
  • Επιτόπια κατασκευή βοτσαλωτού από εξειδικευμένους τεχνίτες, ανοιχτή στο κοινό. Η κατασκευή θα συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2021:

  • 11:00 - 13:00 “Χοχ…lucky” Εκπαιδευτικό παιχνίδι για παιδιά άνω των 12 ετών και… όσους νιώθουν παιδιά! – Πλατεία Δημαρχείου
  • 16:00 - 18:00 “Δημιουργώ με βότσαλα” Εργαστήριο κατασκευής βοτσαλωτού (12+ & ενηλίκων) - Δημοτικός Ξενώνας Πολυβώτης

Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2021:

  • 10:00 -12:00 & 16:00 - 18:00 “Ακούω τους κατοίκους” Συνεντεύξεις από την ερευνητική ομάδα

Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2021:

  • 10:00 - 12:00 “Ακούω τους κατοίκους” Συνεντεύξεις από την ερευνητική ομάδα
  • 18:00 - 20:00 “Ανοιχτή εκδήλωση” με παρουσιάσεις και ομιλίες, στο Ζωσιμοπούλειο Θέατρο

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021:

  • 10:00 - 12:00 “Ακούω τους κατοίκους” Συνεντεύξεις από την ερευνητική ομάδα

Για περισσότερες πληροφορίες:

Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου, κα. Νεκταρία Δασακλή

☎: 22410 34024, ες. 26| [email protected]

Diadrasis, κα. ΛάουραΤαπίνη☎: 210 6442690 | [email protected]

_______________

Υλοποίηση

Υποστήριξη

Ανάδοχος δράσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ante-geia-ston-karkino.webp
Περίπατος Ζωής 2026: Ένα ''ποτάμi'' αγάπης συγκέντρωσε 102.127,74 €

Ο σύλλογος «ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ» συγκέντρωσε το ποσό των 102.127,74 ευρώ στον «Περίπατο Ζωής 2026», χρήματα που θα διατεθούν κυρίως για τη στήριξη καρκινοπαθών στα νησιά μας.

deddie-reyma.webp
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 18 Οκτωβρίου σε όλο το νησί της Κω

Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε ολόκληρο το νησί της Κω την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

stighmiotipo-othonis-2026-10-16-081325.png
Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στον Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Ζηπαρίου

Ζημιές τόσο στο εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Ζηπαρίου προκάλεσαν άγνωστοι τις προηγούμενες ημέρες, καταστρέφοντας παιχνίδια και παιδαγωγικό υλικό

stighmiotipo-othonis-2026-10-16-080233.png
Νέα πτώση οροφής στο Νοσοκομείου Λέρου

Νέα πτώση τμημάτων ψευδοροφής σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Λέρου, λίγες ημέρες μετά από αντίστοιχο περιστατικό. Τα σωματεία των εργαζομένων καταγγέλλουν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας και ζητούν άμεσο τεχνικό έλεγχο

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
15 °C
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 8:16ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας