ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΜΟΥ
Αναπτυξιακές προτεραιότητες έχει θέσει ο Δήμος Πάτμου συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στην δρομολόγηση νέων έργων υποδομών με τουριστικό χαρακτήρα. Στις 30 Σεπτεμβρίου κατακυρώθηκε το αποτέλεσμα ανοιχτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου της Μελέτης με τίτλο: «Κατασκευή μόλου πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων στο λιμένα Σκάλας Πάτμου» και προχώρησε η ανάθεση στoν ανάδοχο με προσφερόμενη τιμή 145.992,50 € πλέον Φ.Π.Α. ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση.
Αντικείμενο του έργου είναι η εκπόνηση των απαραίτητων μελετών (λιμενική, γεωτεχνική, στατική, ηλεκτρομηχανολογική κ.α.) που αφορούν στην κατασκευή µόλου πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων στο λιμένα Σκάλας Πάτμου, ο οποίος θα χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων.
Σημειώνεται πως η κατασκευή του νέου μόλου πρόσδεσης στη Σκάλα Πάτμου πρόκειται να δώσει σημαντική ώθηση στο τουρισμό, αναβαθμίζοντας σημαντικά τις λειτουργίες των λιμενικών εγκαταστάσεων, ώστε να επιτρέψει την εξυπηρέτηση περισσότερων κρουαζιερόπλοιων στο άμεσο μέλλον. Για το ζήτημα αυτό, είχε προηγηθεί σειρά εποικοδομητικών προγραμματισμένων συσκέψεων στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών μεταξύ του Δημάρχου Πάτμου Λευτέρη Πέντε και του Υπουργού κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή που ανταποκρίθηκε άμεσα στα επιχειρήματα της Δημοτικής Αρχής, δρομολογώντας το σπουδαίο αυτό το έργο, ώστε να αποφευχθούν περιττές και αντιπαραγωγικές καθυστερήσεις στην απορρόφηση χρηματοδοτήσεων.
Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2026 θα γίνει η παραλαβή της Πράσινης Σημαίας των Οικολογικών Σχολείων κατά τη διάρκεια του 1ου Μαθητικού Φεστιβάλ Οικολογικών Σχολείων, που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ανταγόρα και θα καταλήξει στην Πλατεία Ελευθερίας.
Ο σχεδιασμός έργων και δράσεων στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης μικρών νησιών της Περιφέρειας και η δημιουργία υπηρεσίας για συλλογή και μεταφορά αποβλήτων, στην ατζέντα της τηλεδιάσκεψης
Δείτε την ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.