Τα εγκαίνια της νέας παιδικής χαράς Μανδρακίου πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 7 Αυγούστου. Έγινε αγιασμός με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα παρουσία του Αρχιμανδρίτη Νισύρου π. Στέφανο Καλλιστή, του Δημάρχου Νισύρου κ. Χριστοφή Κορωναίου καθώς και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Διοικητή της ΔΑΝ Νισύρου ταγματάρχη κ. Αντώνη Καμπίλαυκου, και πλήθος κόσμου και μικρών παιδιών της Νισύρου.
Η νέα παιδική χαρά έχει επιφάνεια 500 τ.μ. και έχει χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 130.000 ευρώ από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».
Έχει πιστοποιηθεί με «Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης Παιδικής Χαράς» σύμφωνα με τα πρότυπα: ΕΛΟΤ ΕΝ1176-1, ΕΝ1176-2, εν1178-3, ΕΝ1176-6.
Ο Δήμαρχος σε σύντομο χαιρετισμό, ευχαρίστησε θερμά όλους για την παρουσία τους και αναφέρθηκε στη σημασία της ολοκλήρωσης αυτού του έργου για τα παιδιά της Νισύρου. Ευχαρίστησε τους Υπαλλήλους του Δήμου που συνέλαβαν στην εκπόνηση του έργου. Έκανε αναφορά στη νέα παιδική χαρά που έγινε και στον οικισμό των Πάλων και που θα εγκαινιαστεί τις επόμενες μέρες. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα προς υλοποίηση έργα που θα ωθήσουν τα παιδιά να ασχοληθούν με τον Αθλητισμό, ένα γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ δίπλα στην παιδική χαρά, ένα γήπεδο Τένις δίπλα στο δημοτικό στάδιο και στο 5x5 στου Πάλους που πρόσφατα ανακαινίστηκε. Τα παιδιά μας πρέπει να παίζουν ξέγνοιαστα και να ψυχαγωγούνται, να είναι επιμελείς ως προς τις μαθητικές τους υποχρεώσεις και προς όφελος της σωματικής και ψυχικής τους υγείας να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Είμαστε δίπλα στα παιδιά να τους προσφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Τα παιδιά είναι το Μέλλον και έγκειται στην δική μας υπευθυνότητα να τα διαπαιδαγωγήσουμε και να τους δώσουμε τα κατάλληλα εφόδια στη ζωή.



Μικρή αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 0,8% καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο στον Αερολιμένα Κω «Ιπποκράτης», όπου διακινήθηκαν συνολικά 520.088 επιβάτες σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport Greece
Κοινοβουλευτική αναφορά προς το Υπουργείο Ναυτιλίας κατέθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης, αναδεικνύοντας το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος της ακτοπλοϊκής μετακίνησης που επιβαρύνει τα αθλητικά σωματεία των νησιών
Ευθύνες στη δημοτική και την περιφερειακή αρχή για τη διαχείριση των απορριμμάτων καταλογίζει ο Νίκος Μυλωνάς, κάνοντας λόγο για διαχρονική προχειρότητα στον ΧΥΤΑ της Κω και βαρύ οικονομικό κόστος
Ο Εμπορικός Σύλλογος Κω «Ο Ερμής» ευχαριστεί τα μέλη του, τον Δήμο και τους καταναλωτές που στήριξαν με την παρουσία τους την επιτυχημένη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας»
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας