Δύναμη Αλλαγής: ΔΥΟ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΤΑΡΑ

Πολιτικη Τρίτη, 17η Αυγούστου 2021
5dc50dfb5b5465594ca7aab1aa703313.jpg

‘’ ΔΥΟ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΤΑΡΑ.”

Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ –Κως 2023 εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

‘’ Είναι τουλάχιστον πρόκληση ο «ανύπαρκτος» πολιτικά αλλά και σε έργο κ. Νικηταράς να προκαλεί με θράσος για να καλύψει την καταστροφική του παρουσία στον Δήμο.

Κατανοούμε το πρόβλημα του όταν συγκρίνει το μηδενικό έργο του με το έργο της περιόδου Κυρίτση.

Του συνιστούμε αν θέλει να είναι χρήσιμος, αντί να υβρίζει και να προσπαθεί να μηδενίσει τα έργα που έγιναν στην Πόλη την πρώτη και στον Ενιαίο Δήμο τη δεύτερη περίοδο Κυρίτση, να ασχοληθεί σοβαρά με τα θέματα του δήμου.

Η αδυναμία και η απραξία του κάνουν διαχρονικά ζημιά στον τόπο.

Δυο έργα θύματα της πολιτικής του αφορούν και στον αθλητισμό:

  1. ΠΑΛΑΙΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ
  • Την πρώτη περίοδο Κυρίτση συντάχθηκε μελέτη για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του παλαιού σταδίου «Ανταγόρας» αφού λύθηκε το ιδιοκτησιακό και υπεγράφη σύμβαση τον Δεκέμβριο του 2010.
  • Το έργο «έπεσε θύμα» του κ. Νικηταρά που ως πρώτο βιολί και Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών συμμετείχε στις «επαναστατικές αποφάσεις» της περιόδου 2011-2014 και μαζί με άλλα πολλά έργα και μελέτες εγκαταλείφτηκε από την διοίκηση Καϊσερλη- Νικηταρά.
  • Το 2015 πιάσαμε, σε όλο το νησί, τα πράγματα από εκεί που τα είχαν αφήσει οι 3 πρώην δήμοι. Δυστυχώς δεν έγινε δυνατό να υλοποιηθεί το σημαντικό αυτό έργο γιατί το ελεγκτικό συνέδριο δεν μπορούσε να το δεχτεί ως συνεχιζόμενο αφού το είχαν εξαφανίσει 4 χρόνια.
  • Αναγκαστικά έκλεισε η εργολαβία, αποζημιώθηκε, όπως προβλέπει ο νόμος, ο τότε ανάδοχος, και ψηφίστηκε η επικαιροποιημένη μελέτη τον Απρίλιο του 2019. Η ζημιά που πλήρωσε ο Δήμος ίσως θα έπρεπε να αναζητηθεί από τους πρωταίτιους της ακύρωσης του έργου.

Το μόνο που έκανε ο κ Νικηταράς ήταν να υπογράψει τη νέα σύμβαση, όταν ανέλαβε μετά τον Σεπτέμβριο του 2019, με τις γνωστές φανφάρες, κάνοντας «γαργάρα» την απραξία του και τα χαμένα τέσσερα χρόνια που είχε την ευθύνη.

Και βέβαια άλλος τόσος χρόνος χάνεται τώρα, αφού το έργο για πολύ καιρό μένει στάσιμο.

  1. ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.
  • Από την δημοτική περίοδο Χατζηγιακουμή, στον πρώην Δήμο Δικαίου εξασφαλίστηκε, (και με αγορά) η απαραίτητη έκταση για την κατασκευή του Αθλητικού Πολύκεντρου στο Λινοπότι, έργο αναγκαίο για όλο το νησί.
  • Οι απαραίτητες ενέργειες για την χωροθέτηση κλπ, ολοκληρώθηκαν από τον Δήμο Δικαίου με προσπάθεια χρόνων.
  • Πέρασαν τέσσερα χρόνια (2011-2014) με την τέλεια αδιαφορία – απραξία του κ. Νικηταρά που ήταν Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.
  • Το 2015 αμέσως ξεκινήσαμε τις απαραίτητες μελέτες και δρομολογήσαμε τις εξελίξεις για τις εγκρίσεις που απαιτούνται.
  • Την αρχιτεκτονική μελέτη (τα σχέδια κοινοποιούμε) συνέταξε η Τ.Υ. με τον υπάλληλο Αρχιτέκτονα κ. Γ. Σιδερή ο οποίος μετά τη συνταξιοδότηση του προσλήφθηκε ως ειδικός συνεργάτης και όχι «συνεργάτης» (όπως «πονηρά» ανέφερε ο κ. Νικηταράς) του Δημάρχου Γιώργου Κυρίτση εργαζόμενος αποκλειστικά για τις Τ.Υ. Για το τι κάνουν, πόσο κοστίζουν και πόσοι είναι οι ειδικοί συνεργάτες του κ. Νικηταρά το επόμενο διάστημα θα ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας.
  • Η Τ.Υ. είναι αυτή που θεώρησε και πολύ σωστά, ότι οι εξειδικευμένες μελέτες στατικών και ηλεκτρομηχανολογικών πρέπει να ανατεθούν σε εξωτερικούς μελετητές.
  • Την ίδια περίοδο 2015-2019 το έργο εντάχθηκε και χρηματοδοτείται με 930.000,00ευρώ.

Δε μπορούσε όμως να έχει μόνο η Πόλη «θύμα» στα έργα για τον αθλητισμό.

Έτσι ο «δραστήριος» κ. Νικηταράς, αφού έδωσε τις «παραστάσεις» και τις «κορώνες» για το νέο Νοσοκομείο σε οικόπεδο που ΘΑ διεκδικούσε από το Υπ. Γεωργίας

  • Στις 16/3/2021 ψηφίζει στην Οικονομική Επιτροπή την έγκριση των τευχών δημοπράτησης για τις μελέτες του Κλειστού Γυμναστηρίου στη Δ.Ε. Ενότητα Δικαίου εκεί ακριβώς που είχε χωροθετηθεί.
  • Την ίδια περίοδο έχει ήδη αλλάξει γνώμη και για το Γυμναστήριο και για το Νοσοκομείο.
  • Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ακυρώνει τη χωροθέτηση του Γυμναστηρίου και του Νοσοκομείου που ο ίδιος πριν μερικούς μήνες είχε ψηφίσει.

Έβαλε έτσι σε κίνδυνο την κατασκευή του Γυμναστηρίου και εμπαίζει τους πολίτες για το Νοσοκομείο.

Το συμπέρασμα πια είναι απλό.

Ο κ. Νικηταράς περνάει διαρκώς κάτω από τον πήχη,οι επιδόσεις του είναι το απόλυτο μηδέν και πλέον έχουν και αρνητικό πρόσημο οδηγώντας το νησί πίσω.

97r8ugh.JPG

nrwbgfvcx.JPG

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Ο σύνδεσμος αντιγράφηκε!
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
aerodromioo.jpg
Αεροδρόμιο Κω: Στους 520.088 οι επιβάτες τον Σεπτέμβριο – Μικρή αύξηση 0,8%

Μικρή αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 0,8% καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο στον Αερολιμένα Κω «Ιπποκράτης», όπου διακινήθηκαν συνολικά 520.088 επιβάτες σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport Greece

stighmiotipo-othonis-2026-10-14-073435.png
Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βασίλη Α. Υψηλάντη για το αυξημένο κόστος της ακτοπλοϊκής μετακίνησης των αθλητικών σωματείων των νησιών

Κοινοβουλευτική αναφορά προς το Υπουργείο Ναυτιλίας κατέθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης, αναδεικνύοντας το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος της ακτοπλοϊκής μετακίνησης που επιβαρύνει τα αθλητικά σωματεία των νησιών

mulonas.jpg
Νίκος Μυλωνάς; ‘’Δεν προκάναμε’’ στη διαχείριση των απορριμμάτων - Πληρώνουμε και θα πληρώνουμε ακριβά! Ευθύνες Δημοτικής και Περιφερειακής αρχής

Ευθύνες στη δημοτική και την περιφερειακή αρχή για τη διαχείριση των απορριμμάτων καταλογίζει ο Νίκος Μυλωνάς, κάνοντας λόγο για διαχρονική προχειρότητα στον ΧΥΤΑ της Κω και βαρύ οικονομικό κόστος

emporikos-sullogos-ko.webp
Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Κω για τη Λευκή Νύχτα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κω «Ο Ερμής» ευχαριστεί τα μέλη του, τον Δήμο και τους καταναλωτές που στήριξαν με την παρουσία τους την επιτυχημένη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας»

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
19 °C
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 7:50ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας