ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Σε ύφεση η φωτιά στη Ρόδο–Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός
Πρωταρχικό μέλημα όλων των δυνάμεων η ανθρώπινη ζωή
Σε ύφεση βρήκε το ξημέρωμα τη φωτιά που ξέσπασε χθες Κυριακή, στο νησί της Ρόδου, μετά από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες και όλον τον κρατικό μηχανισμό σε πλήρη ανάπτυξη να συνεχίζει στο επιχειρησιακό κομμάτι, όσα η νύχτα δεν του επέτρεψε, παρά το γεγονός ότι το σύνολο των επιχειρησιακών δυνάμεων και μηχανημάτων ενεργούσε ακατάπαυστα στα μέτωπα της φωτιάς κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Πρωταρχικό μέλημα όλων των δυνάμεων είναι η ανθρώπινη ζωή, στόχος που επετεύχθη με την προληπτική εκκένωση οικισμών και την κατά προτεραιότητα παρέμβαση δυνάμεων πέριξ αυτών, καθώς και την απαγόρευση κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα τμήματα του οδικού δικτύου.
Όλο το ανθρώπινο δυναμικό της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ εργάσθηκε εντατικά χθες, προκειμένου να αποκαταστήσει την ηλεκτροδότηση το συντομότερο δυνατόν και παραμένει σ’ επιφυλακή συνεχίζοντας με τοπικές παρεμβάσεις, αφού οι βλάβες που η πυρκαγιά προκάλεσε ήταν εκτεταμένες.
Η σημερινή μέρα βρίσκει τη Ρόδο με τα εναέρια μέσα ελικόπτερα, καναντέρ και μπέριεφ να επιχειρούν, ενισχύσεις από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σάμο, εθελοντικές ομάδες και απλούς πολίτες να συνεχίζουν στο πλευρό των δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος.
To Γραφείο Τύπου
Μικρή αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 0,8% καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο στον Αερολιμένα Κω «Ιπποκράτης», όπου διακινήθηκαν συνολικά 520.088 επιβάτες σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport Greece
Κοινοβουλευτική αναφορά προς το Υπουργείο Ναυτιλίας κατέθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης, αναδεικνύοντας το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος της ακτοπλοϊκής μετακίνησης που επιβαρύνει τα αθλητικά σωματεία των νησιών
Ευθύνες στη δημοτική και την περιφερειακή αρχή για τη διαχείριση των απορριμμάτων καταλογίζει ο Νίκος Μυλωνάς, κάνοντας λόγο για διαχρονική προχειρότητα στον ΧΥΤΑ της Κω και βαρύ οικονομικό κόστος
Ο Εμπορικός Σύλλογος Κω «Ο Ερμής» ευχαριστεί τα μέλη του, τον Δήμο και τους καταναλωτές που στήριξαν με την παρουσία τους την επιτυχημένη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας»
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας