Γ. Χατζημάρκος: Το ξημέρωμα βρίσκει την Ρόδο πολύ καλύτερα από τη προηγούμενη νύκτα. Τα μέτωπα είναι σε ύφεση.

Πολιτικη Δευτέρα, 2η Αυγούστου 2021
373afec95ab16db5f9ca54a3bf673d2a.jpg
Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ!
Το ξημέρωμα βρίσκει την Ρόδο πολύ καλύτερα από τη προηγούμενη νύκτα. Τα μέτωπα είναι σε ύφεση.
Ο πρώτος στόχος, η προστασία της ανθρώπινης ζωής επιτεύχθηκε.
Η εκκένωση οικισμών και η κατά προτεραιότητα παρέμβαση πέριξ αυτών, η απαγόρευση κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα τμήματα του οδικού δικτύου, έφεραν αποτελέσμα.
Η σκληρή δουλειά που έγινε όλη τη νύκτα, επίσης έφερε αποτέλεσμα.
Η βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, στο συντριπτικό τμήμα αυτού, αποκαταστάθηκε.
Ο κρατικός μηχανισμός στάθηκε όρθιος, οι εθελοντές και οι ενεργοί πολίτες ανέδειξαν αξίες.
Συνεχίζουμε σήμερα το πρωί, με ενισχυμένες δυνάμεις και ανεξάντλητες αντοχές.
Δεν συντρέχει κανένας λόγος διασποράς πανικού.
Μόνο δουλειά, με σχέδιο, καθαρό μυαλό, οργάνωση και ψυχραιμία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Σε ύφεση η φωτιά στη Ρόδο–Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός

Πρωταρχικό μέλημα όλων των δυνάμεων η ανθρώπινη ζωή

Σε ύφεση βρήκε το ξημέρωμα τη φωτιά που ξέσπασε χθες Κυριακή, στο νησί της Ρόδου, μετά από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες και όλον τον κρατικό μηχανισμό σε πλήρη ανάπτυξη να συνεχίζει στο επιχειρησιακό κομμάτι, όσα η νύχτα δεν του επέτρεψε, παρά το γεγονός ότι το σύνολο των επιχειρησιακών δυνάμεων και μηχανημάτων ενεργούσε ακατάπαυστα στα μέτωπα της φωτιάς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πρωταρχικό μέλημα όλων των δυνάμεων είναι η ανθρώπινη ζωή, στόχος που επετεύχθη με την προληπτική εκκένωση οικισμών και την κατά προτεραιότητα παρέμβαση δυνάμεων πέριξ αυτών, καθώς και την απαγόρευση κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα τμήματα του οδικού δικτύου.

Όλο το ανθρώπινο δυναμικό της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ εργάσθηκε εντατικά χθες, προκειμένου να αποκαταστήσει την ηλεκτροδότηση το συντομότερο δυνατόν και παραμένει σ’ επιφυλακή συνεχίζοντας με τοπικές παρεμβάσεις, αφού οι βλάβες που η πυρκαγιά προκάλεσε ήταν εκτεταμένες.

Η σημερινή μέρα βρίσκει τη Ρόδο με τα εναέρια μέσα ελικόπτερα, καναντέρ και μπέριεφ να επιχειρούν, ενισχύσεις από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σάμο, εθελοντικές ομάδες και απλούς πολίτες να συνεχίζουν στο πλευρό των δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

To Γραφείο Τύπου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
img-bfac9cb24c0a388c32d7495e7b05a468-v.jpg
Στην πρώτη γραμμή ο στρατός - Με μηχανήματα έργου και πυροσβεστικά οχήματα βοήθησε στην κατάσβεστη της πυρκαγιάς στην Καρδάμαινα

Άμεση η παρέμβαση του στρατού με εντολή του Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχου Δημήτριου Κουλέτση.

video-0a304dfef58aa6d04c305a43306f64d2-v(2).jpg
Έσβησε η φωτιά στην Καρδάμαινα - Άμεση η παρέμβαση των αρχών. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο!

Η φωτιά ξέσπασε πριν τις 14:00. Άμεση η παρέμβαση των αρχών, με αποτέλεσμα η φωτιά να τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο.Με εντολή του Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχου Δημήτριου Κουλέτση ο στρατός με 3 μηχανήματα έργου και 2 πυροσβεστικά οχήματα έσπευσε να βοηθήσει, βοηθώντας σημαντικά τον περιορισμό της φωτιάς.

video-0a304dfef58aa6d04c305a43306f64d2-v(2).jpg
Έσβησε η φωτιά στην Καρδάμαινα - Άμεση η παρέμβαση των αρχών. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο!

Η φωτιά ξέσπασε πριν τις 14:00. Άμεση η παρέμβαση των αρχών, με αποτέλεσμα η φωτιά να τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο.Με εντολή του Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχου Δημήτριου Κουλέτση ο στρατός με 3 μηχανήματα έργου και 2 πυροσβεστικά οχήματα έσπευσε να βοηθήσει, βοηθώντας σημαντικά τον περιορισμό της φωτιάς.

c33671b7363e4f83ea87f3613b26a319.webp
Δήμος Κω: Αυξημένα πρόστιμα για παράνομη στάθμευση με το νέο ΚΟΚ

Σε ισχύ έχει τεθεί ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
28 °C
Τετάρτη, 2 Ιουλίου 5:05ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency