ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η ανάπτυξη είναι αυτή που οδηγεί σε νέες μειώσεις φόρων»
Στην εκτίμηση ότι η υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής αποτελεί το κλειδί για να περάσει η χώρα σε δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης, προέβη ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ.Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.
Παράλληλα, έθεσε τρεις προτεραιότητες στην κατεύθυνση της μείωσης των φόρων, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, όπως η μείωση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο, η κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ και η επανεξέταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές.
«Όλοι αντιλαμβάνονται ότι η ανάπτυξη έρχεται μέσα από τη δημιουργία ενός κλίματος που προσελκύει επενδύσεις, αξιοποιεί παραγωγικά και όχι παρασιτικά τους ευρωπαϊκούς πόρους, δημιουργεί συνθήκες διευκόλυνσης της οικονομικής δραστηριότητας.
Η χώρα δεν έχει στόχο να επιστρέψει στην κανονικότητα όπως την ξέραμε. Ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε νέες συνθήκες, μια νέα κανονικότητα στην οποία θα κυριαρχούν οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, οι νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, η αλλαγή του αναπτυξιακού και παραγωγικού προτύπου, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής», τόνισε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο για:
-Την παραγωγική αξιοποίηση 70 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ και τους ευρωπαϊκούς πόρους.
-Την κινητοποίηση 100 δισεκατομμυρίων ευρώ από ιδιωτικά κεφάλαια.
-Την αύξηση των επενδύσεων κατά 30% το 2022, κατά 12,3% το 2023, κατά 10,8% το 2024 και κατά 7,4% το 2025.
-Τη δημιουργία διακοσίων χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας που θα οδηγήσει σε μείωση της ανεργίας στο 11,1% το 2025.
-Τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, που υπολογίζονται σε 6,2% για το 2022, 4,1% για το 2023, 4,4 % για το 2024 και 3,3% για το 2025.
Ο Μάνος Κόνσολας επεσήμανε ότι η δημιουργία νέου δημοσιονομικού χώρου, θα πρέπει να αξιοποιηθεί στην κατεύθυνση νέων φορολογικών ελαφρύνσεων, με προτεραιότητα:
1ον: Την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου στον ΕΝΦΙΑ.
2ον: Τη μείωση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο αλλά και στις μεταφορές για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας.
3ον: Την επανεξέταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές, κάτω από το πρίσμα μιας νέας πολιτικής περιφερειακής οικονομικής ανάπτυξης.
Στο ζήτημα διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κάλυμνο αναφέρθηκε ο Γιώργος Μαύρος, επισημαίνοντας ότι η μεταφορά στην Κω δεν συνιστά ολοκληρωμένη λύση για τα ογκώδη και ανακυκλώσιμα υλικά
Το Ημερήσιο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Νισύρου προεπιλέχθηκε για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου», εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο για την ανακαίνιση της σχολικής μονάδας.
Μικρή αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 0,8% καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο στον Αερολιμένα Κω «Ιπποκράτης», όπου διακινήθηκαν συνολικά 520.088 επιβάτες σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport Greece
Κοινοβουλευτική αναφορά προς το Υπουργείο Ναυτιλίας κατέθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης, αναδεικνύοντας το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος της ακτοπλοϊκής μετακίνησης που επιβαρύνει τα αθλητικά σωματεία των νησιών
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας