Μάνος Κόνσολας: Μεγάλες προοπτικές για τα νησιά και το Νότιο Αιγαίο με το νέο αναπτυξιακό νόμο

Πολιτικη Σάββατο, 3η Ιουλίου 2021
820cf3e83273c702fc3520bebb8489a3.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΝΟΥ ΚΟΝΣΟΛΑ

«Μεγάλες προοπτικές για τα νησιά και το Νότιο Αιγαίο με το νέο αναπτυξιακό νόμο»

Σημαντικές και θετικές εξελίξεις για τα Δωδεκάνησα και την τοπική οικονομία προοιωνίζει η χθεσινή συνάντηση εργασίας του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, κ.Νίκου Παπαθανάση, με τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ.Μάνο Κόνσολα, για τον νέο αναπτυξιακό νόμο.

Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο και βάση συζήτησης τις προτάσεις που είχε καταθέσει ο κ.Κόνσολας για τον αναπτυξιακό νόμο, όπως:

-Η αύξηση των ποσοστών ενίσχυσης και επιχορήγησης του Αναπτυξιακού Νόμου για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

-Η ένταξη των τουριστικών επιχειρήσεων στο ρυθμιστικό πλαίσιο που προβλέπει επιχορήγηση 100% των επενδυτικών σχεδίων.

-Η αύξηση του ορίου ενίσχυσης για τις μικρές επιχειρήσεις στα 10 εκ.ευρώ ανά επενδυτικό σχέδιο.

-Η αντικατάσταση του κινήτρου της φοροαπαλλαγής με το κίνητρο της επιδότησης για τις μικρές επιχειρήσεις.

-Η αύξηση του ορίου προκαταβολής της επιδότησης για τις προτάσεις που εντάσσονται στον αναπτυξιακό νόμο.

-Ο καθορισμός χρονικού ορίου 45 ημερών για την έκδοση απόφασης υπαγωγής ενός επενδυτικού σχεδίου στον αναπτυξιακό νόμο.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, με κοινό άξονα ενδιαφέροντος την αναπτυξιακή δυναμική της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μέσω του νέου Αναπτυξιακού Νόμου που σύντομα θα τεθεί σε διαβούλευση.

Σε δήλωσή του, ο Μάνος Κόνσολας τονίζει:

«Ανοίγουν μεγάλες προοπτικές για τα Δωδεκάνησα μέσα από το νέο αναπτυξιακό νόμο. Πέρα από την αύξηση των ποσοστών επιδότησης για το Νότιο Αιγαίο, διαμορφώνεται ένα νέο πλαίσιο που ενισχύει την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη στα νησιά μας.

Σε αυτή τη συγκυρία, είμαστε τυχεροί γιατί στο Υπουργείο Ανάπτυξης βρήκαμε έναν άνθρωπο της αγοράς, που γνωρίζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα προβλήματα της νησιωτικής οικονομίας καιεπεξεργάστηκε τις προτάσεις που είχα καταθέσει. Οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια τον κ.Παπαθανάση».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-02-13-174606.png
Το 6ο Νηπιαγωγείο Κω βραβεύεται με την Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων

Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2026 θα γίνει η παραλαβή της Πράσινης Σημαίας των Οικολογικών Σχολείων κατά τη διάρκεια του 1ου Μαθητικού Φεστιβάλ Οικολογικών Σχολείων, που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

stighmiotipo-othonis-2026-02-13-141527.png
Tο Σάββατο 21 Φεβρουαρίου το αποκριάτικο καρναβάλι στην πόλη της Κω - Στις 15:30 η έναρξη

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ανταγόρα και θα καταλήξει στην Πλατεία Ελευθερίας.

hatzimarkos_g.jpg
Τηλεδιάσκεψη μεταξύ Περιφερειάρχη και 29 Δημάρχων των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου για την κοινή δράση επί δύο εμβληματικών δράσεων

Ο σχεδιασμός  έργων και δράσεων στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης μικρών νησιών της Περιφέρειας και η δημιουργία υπηρεσίας για συλλογή και μεταφορά αποβλήτων, στην ατζέντα της τηλεδιάσκεψης

anakoinosi.png
Κλειστό τμήμα της επαρχιακής οδού Πυλί–Καρδάμαινα μετά από κατολίσθηση

Δείτε την ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
17 °C
Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 3:14ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency