Το 1ο Πρακτικό Διαγωνισμού της επιτροπής, είχε εγκριθεί με τη με αρ. 37/2021 (ΑΔΑ:65Θ3ΩΛΕ-ΧΚΗ) απόφαση της από 10-02-2021 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κω, ενώ στις 18 Ιουνίου του 2021 εγρκίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κω και το 2ο πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης με Α.Α. 92222 του έργου:
«ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΒΡΩΜΕΝΩΝ ΑΚΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΩ», σύμφωνα με το ν4412/2016.
Η εταιρεία «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑ ΙΡΕΙΑ (ΑΡΧΗΜ ΙΔΗΣ ΑΤΕ)» αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης για την ανάθεση του ανωτέρου έργου, με μέση έκπτωση 44,01% επί των τιμών του τιμολογίου της μελέτης και ποσό προσφοράς 598.989,430 χωρίς Φ.Π.Α..
Τι αφορά το έργο
Το έργο, εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας “Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων” και στην Επενδυτική Προτεραιότητα “Προώθηση των επενδύσεων για την αντιμετώπιση ειδικών κινδύνων, εξασφάλιση της ανθεκτικότητας στις καταστροφές και ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης των καταστροφών”, του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020”, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Το είδος του έργου είναι ένας συνδυασμός κατασκευής τεχνητών ύφαλων προβόλων και τεχνητής Αναπλήρωσης της περιοχής του έργου, ενώ ο στόχος του έργου Προστασίας και Ανάπλασης ακτής είναι, αφενός να ελεγχθεί η διάβρωση ως προς τα έργα υποδομής (πεζόδρομος, ποδηλατόδρομος, δρόμος) και αφετέρου να δημιουργηθεί ικανή ζώνη παραλίας, ειδικότερα κατά την θερινή περίοδο ώστε να φιλοξενεί τους λουόμενους και τις δραστηριότητες τους.
Συγκεκριμένα προβλέπεται η εξής διάταξη προτεινόμενων έργων:
• Ένα σύστημα 14 Τεχνητών ύφαλων προβόλων μήκους 50 μέτρων με μήκος διακένου μεταξύ των κατασκευών περίπου 28,0μ (30,0μ. από κεντρική γραμμή σε κεντρική γραμμή).
• Εισαγωγή ύφαλου αναβαθμού σε βάθος περίπου 1, 50μ. με στάθμη στέψης στα -0,70μ.
• Διαμόρφωση νέου τεχνητού παραλιακού μετώπου με δάνειο ίζημα.
Στο ζήτημα διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κάλυμνο αναφέρθηκε ο Γιώργος Μαύρος, επισημαίνοντας ότι η μεταφορά στην Κω δεν συνιστά ολοκληρωμένη λύση για τα ογκώδη και ανακυκλώσιμα υλικά
Το Ημερήσιο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Νισύρου προεπιλέχθηκε για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου», εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο για την ανακαίνιση της σχολικής μονάδας.
Μικρή αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 0,8% καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο στον Αερολιμένα Κω «Ιπποκράτης», όπου διακινήθηκαν συνολικά 520.088 επιβάτες σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport Greece
Κοινοβουλευτική αναφορά προς το Υπουργείο Ναυτιλίας κατέθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης, αναδεικνύοντας το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος της ακτοπλοϊκής μετακίνησης που επιβαρύνει τα αθλητικά σωματεία των νησιών
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας