ΜέΡΑ25 Κω: Η θέση μας για τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού στο Δήμο Κω

Πολιτικη Δευτέρα, 10η Μαΐου 2021
e5aa81361c9597318fa62c3375ea1660.jpg

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜέΡΑ 25 ΚΩ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά ΜΜΕ ότι πάγωσαν οι προσλήψεις των 75 εποχιακών εργαζομένων στην δήμο και ότι επίκειται ιδιωτικοποίηση μέρος της αποκομιδής των σκουπιδιών στο δήμο

Η Οργάνωση Βάσης του ΜέΡΑ25 στην Κω, παρακολουθώντας την ανυσηχητική αυτή εξέλιξη, προώθησε επερώτηση στον υπουργό μέσω της βουλεύτριας μας,Φωτεινής Μπακαδήμα , και ένα από τα ερωτήματα ήταν και η έγκριση των εποχικών υπαλλήλων της Κω.

Δύο ήταν οι βασικοί λόγοι για τους οποίος κάναμε την ερώτηση:

  • Στο ΜέΡΑ25 είμαστε από θέση αρχής αντίθετοι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αγαθών και υπηρεσιών, όπως είναι και οι υπηρεσίες της καθαριότητας.
  • Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, αντί να είναι ο δήμος αρωγός στους πολίτες του αυτή την δύσκολη περίοδο και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας ώστε να καταπολεμήσει την ανεργία ,στερείτε από 75 οικογένειες τη δυνατότητα να έχουν ένα μισθό στο σπίτι τους αφού είναι άγνωστο πότε και αν θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία,και προχωράτε στην ιδιωτικοποίηση μέρους της καθαριότητας.

Η Δημοτική Αρχή θέλει να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση αλλά ταυτοχρόνως μετέρχεται δύο τρόπους καθόλου ορθούς:Α) εμπαίζει τους ενδιαφερόμενους πότε ρίχνοντας την ευθύνη στον κορoνοϊό, και πότε στο υπουργείο, Β) προβαίνει σεκατασυκοφάντηση των πολιτικών της αντιπάλων, όπως τον κ. Ρούφα, επικεφαλής της παράταξης ΟΡΑΜΑ& ΔΡΑΣΗ, η οποία ανέδειξε το θέμα.

Θα σχολιάσουμε δύο τοποθετήσεις .

Η γ. γραμματέας του δήμου αναφέρθηκε σε μισές αλήθειες για να καλύψει την ειλημμένη απόφαση της δημοτικής αρχής για τηνιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, λέγοντας ότι χρειάζεται ένα τετράμηνο για να υλοποιηθούν οι προσλήψεις. Άξια υπηρετεί τον προϊστάμενο της ο οποίος την επέλεξε για αυτήν τη θέση, αλλά θα περιμέναμε να ακριβολογεί με νόμους και άρθρα και όχι να αραδιάζει παραμύθια της Χαλιμάς.Της αναφέρουμε τον πρόσφατο νόμο, τον 4765/15-01-2021 και το άρθρο 41 , διαδικασία πρόσληψης εποχικού προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου , από την ημερομηνία έγκρισης 5 Μαΐου μέσα σε 40 ημέρες μπορούν να γίνουν οι προσλήψεις , (και αν πιέσει ο δήμος την έγκριση των θέσεων από το ΑΣΕΠ και δεν περιμένει να παρέλθουν οι 20 ημέρες, οι προσλήψεις μπορούν να γίνουν γρηγορότερα από 40 ημέρες) . Την επιλογή των ατόμων την κάνει ο ίδιος ο φορέας , δηλαδή ο δήμος και όχι το ΑΣΕΠ, το ΑΣΕΠ εξετάζει τυχόν ενστάσεις. Άρα αν θέλετε έχετε όλο τον χρόνο για να κάνετε τις προσλήψεις. Στα μέσα Ιουνίου θα είναι στην θέση τους οι εποχικοί εργαζόμενοι, τότε που θα αρχίζει ο τουρισμός και χρειάζεται το εποχικό προσωπικό .

Όσον αφορά τον κ. Αβρίθη και το ερώτημα του «αν θέλουμε το νησί καθαρό;» προφανώς και είναι ρητορικό , όλοι θέλουμε τον τόπο μας καθαρό και όμορφο, όπως ήταν και κάθε καλοκαίρι ,(και σε περιόδους που η σαιζόν άνοιγε στις αρχές Μαΐου) με τους υπαλλήλους που έπαιρνε ο δήμος. Έχετε τον χρόνο να κάνετε τις προσλήψεις , αλλά σκοπός σας είναι να να δώσετε τις υπηρεσίες του δήμου σε ιδιώτες αρχής γενομένης από την καθαριότητα . Βγείτε και να το πείτε ξεκάθαρα και όχι να κρύβεστε πίσω από τις λέξεις.

Ζητήσαμε συνάντηση με το Δ.Σ του συλλόγου των εργαζομένων του δήμου της Κω, και ακόμα περιμένουμε.

ΟΒ ΚΩ ΜέΡΑ25

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Ο σύνδεσμος αντιγράφηκε!
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
img_7867.jpeg
Συνάντηση εργασίας της Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μαριλένα Σούκουλη - Βιλιάλη με τον Γενικό Γραμματέα ΤΕΕ Αντώνη Γιαννικουρή

Στο επίκεντρο ο χαρακτηρισμός του οδικού δικτύου, η Κατηγορία 5 και τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

astynomianew.jpg
Σύλληψη αλλοδαπού για πλαστογραφία στην Κω

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κω ένας 21χρονος αλλοδαπός, ο οποίος επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Βέλγιο κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων

stighmiotipo-othonis-2026-10-14-131924.png
Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Κω

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Κω περιλαμβάνουν επίσημη δοξολογία, κατάθεση στεφάνων, παρέλαση μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων και παραδοσιακούς χορούς

purosvestikiww.jpg
Καταστράφηκε επιχείρηση εστίασης στο Μαστιχάρι από πυρκαγιά

Φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί της Τετάρτης σε επιχείρηση εστίασης στο Μαστιχάρι της Κω, η οποία υπέστη εκτεταμένες ζημιές με την καταστροφή να είναι σχεδόν ολοκληρωτική

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
17 °C
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 1:36ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας