Δήμαρχος Κω: Δεν ιδιωτικοποιούμε την Υπηρεσία Καθαριότητας αλλά ενισχύουμε το δημόσιο χαρακτήρα της

Πολιτικη Τρίτη, 27η Απριλίου 2021
7ce583c1b1f3b8b88f1ca96fbc410e68.jpg

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς το πρωί της Μεγάλης Τρίτης με θέμα την ανάθεση της αποκομιδής αστικών απορριμμάτων σε ιδιώτη.

Ο κ. Νικηταράς αρχικά σημείωσε πως η φετινή τουριστική περίοδος αναμένεται καλύτερη από την περσινή, σημειώνοντας πως ο Δήμος Κω έχει κερδίσει το στοίχημα και η εικόνα της Κω είναι η καλύτερη των τελευταίων χρόνων, με το νησί να είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτες επισκέπτες.

Ο κ. Νικηταράς σημείωσε πως η προηγούμενη Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο τον Γιώργο Κυρίτση απαξίωσε την Υπηρεσία Καθαριότητας με στόχο να την εκχωρήσει σε ιδιώτες. Μάλιστα ο Δήμαρχος δήλωσε πως το 2018 έφυγαν προς απόσυρση 9 απορριμματοφόρα από τα οποία αντικατέστησαν αργότερα μόλις 2, ενώ συνέχισε λέγοντας πως το 2017 ο Δήμος Κω έχασε την μεγάλη ευκαιρία να προσλάβει 50 άτομα μόνιμο προσωπικό έτσι ώστε να ενισχύσουν την υπηρεσία κάτι στο οποίο, πάντα σύμφωνα με τον κ. Νικηταρά, συνηγόρησε με την στάση της και η κ. Ρούφα.

Ο Δήμαρχος Κω συνέχισε λέγοντας πως αυτοί που πήγαν να ξεπουλήσουν την Υπηρεσία Καθαριότητας τώρα κουνάνε το δάχτυλο, ενώ αναφερόμενος στην επικεφαλής της παράταξης Όραμα + Δράση, κ. Ιωάννα Ρούφα δήλωσε πως οι δηλώσεις της που κάνουν λόγο, για deal με εργολάβο για την ιδιωτικοποίηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας, είναι πολιτική ανηθικότητα και αλητεία!

Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων των δημοσιογράφων ο κ. Νικηταράς αποκάλυψε πως τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κω:

Χρυσόπουλος Αλέξανδρος
Καμπουράκης Σταμάτιος
Ζαχαρός Κωνσταντίνος
Τελλή- Τσιμισίρη Διονυσία

Χόνδρος Κωνσταντίνος

απέστειλαν εξώδικο στην κ. Ρούφα με το οποίο ζητούν να ανακαλέσει την αναφορά της για deal της Οικονονικής Επιτροπής με εργολάβο ή αλλιώς να καταθέσει στοιχεία τα οποία να τεκμηριώνουν τα λεγόμενά της.

Ο κ. Νικηταράς ανέφερε πως αύριο Μεγάλη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Δ.Σ. των Εργαζομένων του Δήμου Κω με τον ίδιο και τους συνεργάτες του στο Δημαρχείο, ενώ τόνισε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η ενίσχυση του Δημόσιου χαρακτήρα της υπηρεσίας και όχι η ιδιωτικοποίησή της και για τον λόγο αυτό η υπηρεσία ενισχύθηκε με 4 σύγχρονα απορριμματοφόρα ενώ θα ενισχυθεί και με άλλα τα επόμενα χρόνια.

Κλείνοντας ο κ. Νικηταράς ξεκαθάρισε πως τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και οι Εργαζόμενοι του Δήμου υπηρετούν την κοινωνία, το συμφέρον της οποίας είναι πάνω από όλους και από όλα.

Αναφορικά με τη διαδικασία επιλογής του ιδιώτη ο κ. Νικηταράς απαντώντας σε ερώτηση του kosnews24.gr ανέφερε πως θα μισθωθούν 4 απορριμματοφόρα με την μελέτη σκοπιμότητας της ανάθεσης της αποκομιδής των απορριμμάτων από ιδιώτη να περνάει τις επόμενες ημέρες από την Οικονομική Επιτροπή και στη συνέχεια μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας να γίνει η επιλογή του αναδόχου.

γεγερ.JPG

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
inshot_20251117_170622513.jpg
Η Κως πενθεί! Έφυγε από τη ζωή ο Αλκιβιάδης Χατζηνικολάου του Μιχαήλ

Ανείπωτος ο πόνος μας, μα και βαθιά η περηφάνια για τον ΑΝΘΡΩΠΟ Αλκιβιάδη, για τον δικό μας Άνθρωπο.

155d9589-744f-47ae-9e60-c2c4903d5325.jpg
Στάθης Μαστροκούκος, δάσκαλος της Τελένδου: Τα νησιά μας, τα σχολεία μας και τα μάτια μας!

Έκκληση του εκπαιδευτικού προς την πολιτεία να βρεθεί παιδί για να φοιτήσει στην Α’ τάξη του Δ.Σ. ώστε να μην έχει την τύχη του σχολείου των Αρκιών και κινδυνεύσει με λουκέτο.Δύο μαθητές, ο Σάββας και ο Κυριάκος, φοιτούν στην Ε’ τάξη

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
19 °C
Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 6:39ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency