Μίκα Ιατρίδη: Να στηριχθούν οικονομικά και τα τουριστικά λεωφορεία που δεν είναι εφοδιασμένα με το ηλεκτρονικά αναγνώσιμο σήμα

Πολιτικη Παρασκευή, 16η Απριλίου 2021
a48544629510f6ad7ee4241a204218f0.jpg

Να στηριχθούν οικονομικά και τα τουριστικά λεωφορεία που δεν είναι εφοδιασμένα με το ηλεκτρονικά αναγνώσιμο σήμα, ζήτησε στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη.

Να δοθεί παράταση για την έκδοση του ηλεκτρονικά αναγνώσιμου σήματος για τα τουριστικά λεωφορεία, ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν και αυτά στα μέτρα στήριξης που έχουν προβλεφθεί και ισχύουν για τις επιχειρήσεις τουριστικών γραφείων και τουριστικών επιχειρήσεων οδικών μεταφορών, ζήτησε με αναφορά της από τους αρμόδιους Υπουργούς στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι τα μέτρα στήριξης που προβλέπονται στην ΚΥΑ (5534/2021) ενισχύουν σημαντικά τον συγκεκριμένο κλάδο. Ωστόσο, το κριτήριο που έχει τεθεί να είναι τα τουριστικά λεωφορεία εφοδιασμένα με ηλεκτρονικά αναγνώσιμο σήμα, προκειμένου να λάβουν την ενίσχυση, αποκλείει πολλά από αυτά.

Στο πλαίσιο αυτό, η αναπληρώτρια Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. κατέθεσε στην αναφορά της προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών και Τουρισμού την επιστολή του Παν-Δωδεκανησιακού Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων με την οποία ζητείται να δοθεί εύλογη παράταση, ώστε οι ιδιοκτήτες να προχωρήσουν και να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες έκδοσης του σήματος για να μπορέσουν να λάβουν και αυτοί την οικονομική ενίσχυση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-02-13-174606.png
Το 6ο Νηπιαγωγείο Κω βραβεύεται με την Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων

Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2026 θα γίνει η παραλαβή της Πράσινης Σημαίας των Οικολογικών Σχολείων κατά τη διάρκεια του 1ου Μαθητικού Φεστιβάλ Οικολογικών Σχολείων, που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

stighmiotipo-othonis-2026-02-13-141527.png
Tο Σάββατο 21 Φεβρουαρίου το αποκριάτικο καρναβάλι στην πόλη της Κω - Στις 15:30 η έναρξη

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ανταγόρα και θα καταλήξει στην Πλατεία Ελευθερίας.

hatzimarkos_g.jpg
Τηλεδιάσκεψη μεταξύ Περιφερειάρχη και 29 Δημάρχων των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου για την κοινή δράση επί δύο εμβληματικών δράσεων

Ο σχεδιασμός  έργων και δράσεων στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης μικρών νησιών της Περιφέρειας και η δημιουργία υπηρεσίας για συλλογή και μεταφορά αποβλήτων, στην ατζέντα της τηλεδιάσκεψης

anakoinosi.png
Κλειστό τμήμα της επαρχιακής οδού Πυλί–Καρδάμαινα μετά από κατολίσθηση

Δείτε την ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
16 °C
Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 11:49ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency