Μ. ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Νέο Δικαστικό Μέγαρο στην Κω μέσω ΣΔΙΤ, που θα στεγάσει δικαστήρια και κτηματολόγιο- Η μόνη ρεαλιστική λύση

Πολιτικη Πέμπτη, 1η Απριλίου 2021
287cb9754c0718f7e3c6ffe0143af871.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Νέο Δικαστικό Μέγαρο στην Κω μέσω ΣΔΙΤ , που θα στεγάσει δικαστήρια και κτηματολόγιο. Είναι η μόνη ρεαλιστική λύση και η τελευταία ευκαιρία»

Η τηλεδιάσκεψη που διοργανώθηκε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κώστα Τσιάρα, ανέδειξε τη μόνη προοπτική που υπάρχει: την κατασκευή νέου δικαστικού μεγάρου στην Κω, μέσω ΣΔΙΤ, που θα στεγάσει δικαστήρια και κτηματολόγιο.
Την πρόταση αυτή, είχε καταθέσει ο κ.Κόνσολας, στη συνάντηση του με τον Υπουργό Δικαιοσύνης πριν από 3 μήνες.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ.Τσιάρας, ζήτησε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη να προταθεί και να παραχωρηθεί ακίνητο στην Κω, προκειμένου να προχωρήσει στις μελέτες και στην πρόταση ένταξης του έργου στις συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
Σε δήλωσή του, ο κ.Κόνσολας τονίζει:
«Η αυτοδιοίκηση και η τοπική κοινωνία της Κω έχουν πλέον τον λόγο, ο Υπουργός δεσμεύτηκε, εφόσον υποδειχθεί ο κατάλληλος χώρος να προχωρήσει στις μελέτες και στην ένταξη του έργου.
Άρα, θα πρέπει να υποδειχθεί άμεσα ο συγκεκριμένος χώρος.
Πρότεινα τη λύση κατασκευής μέσω ΣΔΙΤ γιατί όλες οι άλλες προσπάθειες που έγιναν κατά καιρούς, δεν είχαν αποτέλεσμα.
Χαίρομαι που η πρόταση αυτή, έγινε αποδεκτή. Αντιλήφθηκαν ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση.
Η πρόταση αυτή είναι η μόνη που δίνει βιώσιμη, ρεαλιστική και κυρίως μόνιμη λύση στο πρόβλημα της στέγασης των δικαστηρίων και του κτηματολογίου στην Κω.
Πρόσφατα, άλλωστε, η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, αποφάσισε την κατασκευή επτά νέων και την ανακατασκευή πέντε υφιστάμενων Δικαστικών Μεγάρων στην Κεντρική Μακεδονία, στην Κεντρική Ελλάδα και στην Κρήτη.
Είναι η μοναδική ευκαιρία που υπάρχει, τα έργα μέσω ΣΔΙΤ έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν απαιτείται άμεση εκταμίευση δημόσιων πόρων για την αποπληρωμή του έργου.Η αποπληρωμή γίνεται σταδιακά σε βάθος χρόνου ενώ προβλέπεται η πληρωμή μόνο μετά την παράδοση του έργου σε λειτουργία, γεγονός που συνεπάγεται ισχυρό τήρησης του χρονοδιαγράμματος.
Η έγκριση αυτών των έργων, γίνεται από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, ενώ προβλέπονται συγκεκριμένες διευκολύνσεις για την απρόσκοπτη και ταχεία έκδοση αδειών».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
amaksirodo2-xrm.webp
Ένας 25χρονος νεκρός στη Ρόδο από την κακοκαιρία, παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του στη θάλασσα

Tέσσερα οχήματα παρασύρθηκαν στη θάλασσα - Σε έξι ώρες έπεσαν 202 χιλιοστά βροχής - Πλημμυρισμένοι δρόμοι και μεγάλα προβλήματα στο νησί

img_7867.jpeg
Συνάντηση εργασίας της Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μαριλένα Σούκουλη - Βιλιάλη με τον Γενικό Γραμματέα ΤΕΕ Αντώνη Γιαννικουρή

Στο επίκεντρο ο χαρακτηρισμός του οδικού δικτύου, η Κατηγορία 5 και τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

astynomianew.jpg
Σύλληψη αλλοδαπού για πλαστογραφία στην Κω

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κω ένας 21χρονος αλλοδαπός, ο οποίος επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Βέλγιο κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
17 °C
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 4:12ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας