Το μερικό άνοιγμα δραστηριοτήτων ανακοίνωσε ο Άκης Σκέρτσος, γνωστοποιώντας νέα μέτρα για τη βελτίωση της συμμόρφωσης.
Όπως είπε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος «Οι αντοχές και τα κουράγια όλων λιγοστεύουν, η κόπωση όλων μπορεί να θολώνει κάπως την κρίση μας. Να πάρουμε δύναμη από αυτά που έχουμε καταφέρει. Εχουμε πάει καλύτερα από πολλές χώρες στον κόσμο και είμαστε η 26η χώρα στην ΕΕ σε κρούσματα».
Ο κ. Σκέρτσος γνωστοποίησε ότι επεκτείνεται το ωράριο μετακίνησης έως τις 21:00 για όλες τις ημέρες σε όλη την επικράτεια, ενώ ανοίγουν κομμωτήρια και ινστιτούτα με αυστηρούς κανόνες πάντα με την τήρηση των πρωτοκόλλων . Παράλληλα, ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι, ενώ διευκολύνεται η ατομική άσκηση με μέτρα προφύλαξης. Επίσης ανακοίνωσε ότι θα χορηγείται ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα σε κάθε πολίτη από το φαρμακείο της γειτονιάς του.
Ο κ Χαρδαλιάς δήλωσε:





Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2026 θα γίνει η παραλαβή της Πράσινης Σημαίας των Οικολογικών Σχολείων κατά τη διάρκεια του 1ου Μαθητικού Φεστιβάλ Οικολογικών Σχολείων, που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ανταγόρα και θα καταλήξει στην Πλατεία Ελευθερίας.
Ο σχεδιασμός έργων και δράσεων στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης μικρών νησιών της Περιφέρειας και η δημιουργία υπηρεσίας για συλλογή και μεταφορά αποβλήτων, στην ατζέντα της τηλεδιάσκεψης
Δείτε την ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.