Έκτακτο σχέδιο θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση κάτω από την μεγάλη πίεση που προκαλεί η πανδημία στο Δημόσιο σύστημα υγείας.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας «όλη η Ελλάδα είναι και πάλι μία υγειονομική περιφέρεια. Όπου και όταν χρειάζεται θα γίνονται διακομιδές ασθενών, καθώς και αεροδιακομιδές».
Παράλληλα, ο ιδιωτικός τομέας θα παραχωρήσει 550 κλίνες στο ΕΣΥ, εκ των οποίων οι 450 non Covid, μαζί με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
Υπενθυμίζεται ότι σε νοσοκομείο αποκλειστικά και μόνο για περιστατικά κοροναϊού μετατρέπεται ο Ερυθρός Σταυρός. Σήμερα μάλιστα, ξεκίνησε η μεταφορά των νοσηλευόμενων ασθενών που δεν νοσούν από κοροναϊό σε άλλα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής.
Επίσης, στο ΕΣΥ παραχωρείται το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.
Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2026 θα γίνει η παραλαβή της Πράσινης Σημαίας των Οικολογικών Σχολείων κατά τη διάρκεια του 1ου Μαθητικού Φεστιβάλ Οικολογικών Σχολείων, που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ανταγόρα και θα καταλήξει στην Πλατεία Ελευθερίας.
Ο σχεδιασμός έργων και δράσεων στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης μικρών νησιών της Περιφέρειας και η δημιουργία υπηρεσίας για συλλογή και μεταφορά αποβλήτων, στην ατζέντα της τηλεδιάσκεψης
Δείτε την ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.