Ρόδος,12/03/2021
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Συγκροτούμε Μέτωπο Υπεράσπισης της Δημοκρατίας»
Τις τελευταίες εβδομάδες γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της κλιμάκωσης της αστυνομικής βίας και καταστολής. Θύματα της βίας είναι οι πολίτες οι οποίοι τον τελευταίο χρόνο δοκιμάζονται σε όλα τα πεδία της κοινωνικής και οικονομικής ζωής λόγω της ανεύθυνης διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που βάζει την κοινωνική πλειοψηφία στο στόχαστρο. Η κρατική καταστολή και η αστυνομική βία έχουν γίνει το όπλο της κυβέρνησης το οποίο σημαδεύει καθημερινά τους πολίτες .
Τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης μας αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά πως έχουμε να κάνουμε με μια αυταρχική κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να φιμώσει και να εγκλωβίσει τον λαό. Οι αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ επιχειρούν να σπείρουν το φόβο για να μας φιμώσουν. Τα κραυγαλέα περιστατικά βίας προς τους πολίτες πληθαίνουν χωρίς οι υπεύθυνοι να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Ο νόμος δεν τηρείται από τα όργανά του και η αστυνομική βία νομιμοποιείται.
Παράλληλα, βλέπουμε για ακόμα μια φορά πως η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα στοχοποίησης και κατασυκοφάντησης της νέας γενιάς. Οι νέοι άνθρωποι αφού πρώτα δεχτήκαμε τα πυρά της κυβέρνησης ότι είμαστε υπεύθυνοι για την διασπορά του ιού, τώρα παρουσιαζόμαστε ως επικίνδυνοι και εγκληματίες.
Η νέα γενιά δεν τρομοκρατείται! Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να δείξουμε την δύναμη του λόγου και του αγώνα μας. Τασσόμαστε ενάντια στην αστυνομική βία και την κρατική καταστολή. Συγκροτούμε μέτωπο υπεράσπισης της Δημοκρατίας. ΌΧΙ στην αστυνομοκρατία.
Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2026 θα γίνει η παραλαβή της Πράσινης Σημαίας των Οικολογικών Σχολείων κατά τη διάρκεια του 1ου Μαθητικού Φεστιβάλ Οικολογικών Σχολείων, που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ανταγόρα και θα καταλήξει στην Πλατεία Ελευθερίας.
Ο σχεδιασμός έργων και δράσεων στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης μικρών νησιών της Περιφέρειας και η δημιουργία υπηρεσίας για συλλογή και μεταφορά αποβλήτων, στην ατζέντα της τηλεδιάσκεψης
Δείτε την ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.