ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ
Δ.Ε. Ηρακλειδών: ασφαλτοστρώσεις παντού συνεχίζονται τα έργα του Δήμου σε όλο το νησί
Δεκατρία (13) έργα ασφαλτόστρωσηςστις Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Ηρακλειδών,προγραμματίζει να υλοποιήσει ο Δήμος Κω εντός του 2021, σύμφωνα με τη μελέτη 6 του 2020, όπου αναφέρονται αναλυτικά τα σημεία παρέμβασης.
Στο σχεδιασμό του Δήμου περιλαμβάνονται παρεμβάσεις συντήρησης του οδικού δικτύου στην Κέφαλο, Καρδάμαινα, Αντιμάχεια & Μαστιχάρι, με εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις σε οδούς υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου, που διευκολύνουν την καθημερινότητα των κατοίκων και την πρόσβαση σε τουριστικές περιοχές του νησιού.
Η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη εργολάβου, που θα αναλάβει την εκτέλεση των έργων, έχει καθυστερήσει λόγω της πανελλαδικής αποχής των μηχανικώντου Δημοσίου από τις Επιτροπές διενέργειας διαγωνισμών, η οποία ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2020 και συνεχίζεται.
Ο προϋπολογισμός των έργων ασφαλτόστρωσης ανέρχεται σε 1.400.000 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) και θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του Δήμου.
Συνοπτικά οι περιοχές επέμβασης ανά κοινότητα, είναι οι παρακάτω:
ΚΕΦΑΛΟΣ
ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ
ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ
ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ
Γραφείο Τύπου
Για τα ακριβή αίτια του θανάτου της παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
''Aπό 1,57 εκατ. επιβάτες το 2021 σε πάνω από 3 εκατ. το 2024.''