Αναπλάσεις και διαμορφώσεις πεζοδρομίων/κοινόχρηστων χώρων στην πόλη της Κω. ''ΝΑΙ'' από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου για την υλοποίηση του έργου

Πολιτικη Τρίτη, 9η Φεβρουαρίου 2021
8a5088140a07a1c61b68ecb50e8abca5.jpg

ΡΕΠΟΡΤΑΖ KOSNEWS24.GR

Εγκρίθηκε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, η υλοποίηση του έργου «Αναπλάσεις και διαμορφώσεις πεζοδρομίων-κοινόχρηστων χώρων στη Δημοτική Ενότητα Κω», με αρ. μελέτης 10/2020 των Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κω.

Τα στοιχεία του έργου

Συνολικά πρόκειται να δημιουργηθούν πεζοδρόμια μήκους περίπου σε 7.270 μ., σε ακτίνα 1,5-2 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης.

Οι περιοχές

Η μελέτη περιλαμβάνει μικρό τμήμα της Λαγκάδας και επιλεγμένα τμήματα στο δυτικότερο τμήμα της πόλης κατά μήκος της οδού Εθνικής Αντιστάσεως έως το ύψος της οδού Πορφυρίου και σε τμήμα αυτής της οδού, σε κάθετους δρόμους στα νότια της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, καθώς και σε τμήματα των οδών Ναυαρίνου, Σπετσών και Ψαρών.

Οι όροι που θέτει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου για την υλοποίηση του έργου είναι οι εξής:

1. Όλες οι εκσκαφικές εργασίες θα πραγματοποιηθούν με την επίβλεψη εξειδικευμένου εργατοτεχνίτη που θα προσληφθεί, βάσει του άρθρου 37, παρ. 6 του Ν. 3028/2002, με την εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

2. Εάν κατά τη διάρκεια των εκσκαφικών εργασιών βρεθούν αρχαιότητες, οι εργασίες θα διακοπούν για τη διεξαγωγή ανασκαφικής έρευνας, οπότε και θα απαιτηθούν πρόσθετες προσλήψεις, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρ. 37, παρ. 6 του Ν. 3028/2002 «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

3. Για οποιαδήποτε τροποποίηση ή συμπληρωματικές εκσκαφικές εργασίες θα πρέπει να υποβληθεί εκ νέου αίτημα στην Εφορεία.

*Φωτογραφία αρχείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
img_7867.jpeg
Συνάντηση εργασίας της Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μαριλένα Σούκουλη - Βιλιάλη με τον Γενικό Γραμματέα ΤΕΕ Αντώνη Γιαννικουρή

Στο επίκεντρο ο χαρακτηρισμός του οδικού δικτύου, η Κατηγορία 5 και τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

astynomianew.jpg
Σύλληψη αλλοδαπού για πλαστογραφία στην Κω

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κω ένας 21χρονος αλλοδαπός, ο οποίος επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Βέλγιο κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων

stighmiotipo-othonis-2026-10-14-131924.png
Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Κω

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Κω περιλαμβάνουν επίσημη δοξολογία, κατάθεση στεφάνων, παρέλαση μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων και παραδοσιακούς χορούς

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
19 °C
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 7:01ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας